Vlag

ADO Den Haag - VVV

Drie dagen na de overwinning op Willem II staat alweer de volgende degradatie-kraker op het programma. We mogen op bezoek bij ADO Den Haag. De club waar VVV eerder dit seizoen een pijnlijke nederlaag tegen leed, had zich in de winterstop met enkele ervaren krachten versterkt en wist enkele dagen terug ook zijn wedstrijd te winnen. Beide teams komen na de winterstop dus goed uit de startblokken. De intro op ESPN is goed te pruimen deze keer mede door inbreng van Kees Kwakman. De stand van de elftallen en de inbreng van nieuwe spelers wordt ruimschoots belicht en iedereen is klaar voor het begin van de wedstrijd. Zo niet de keeper van Den Haag, die had nog een blauw shirt liggen dat erg veel lijkt op het wedstrijdshirt van de Venlonaren. Schijnbaar duurt het even voordat je een ander shirt hebt, maar uiteindelijk mogen we dan toch beginnen met enige vertraging.

VVV combineert prima in de openingsfase, en achterin bij ADO is toch wat onzekerheid. Een bodycheck van een ADO speler op zijn ploeggenoot, en de bal die daarbij doorrolt in de goede richting voor de Venlonaren, wordt opgepikt door Machach, die richting doel snelt en in het strafschopgebied onderuit getikt wordt. Penalty – Giakoumakis – Goal. 0-1 al na 6 minuten. Vanaf dat moment beginnen de zenuwen toe te slaan (thuis welteverstaan). We staan er eentje voor, en ADO begint beter te voetballen. Kirschbaum grijpt een keer in bij een kopballetje, de keeper van de tegenstander moet zich nog twee keer strekken op schoten van Giako en Machach.

De tweede helft begint met wat afstandsschoten van beide kanten, tot ineens Danny Post het op de heupen krijgt. Hij slalomt een paar tegenstanders voorbij, en besluit met een heerlijk strakke voorzet voor het doel. (deze actie zal hem toch wel in een keer van de laatste plek in het VI-spelersklassement afbrengen?) De voorzet komt in het gebied waar onze Griekse spits graag vertoeft. Met een rake kopbal brengt hij VVV op 0-2. Er komt een beetje rust in mijn lijf, en ik realiseer me dat voetbal op TV niet voor me geschikt is over een jaartje of 10. Gezien het spelbeeld mag je verwachten dat je in veilige haven bent. ADO heeft de tweede helft tot dat moment wel het betere van het spel, maar echte doelkansen worden er niet gecreeerd. Toch komen de Hagenaren weer terug in de wedstrijd. Schot op de paal, rebound en het is zomaar ineens weer 1-2….. daar gaan we weer. Rustig voetbal kijken is er niet bij. Gelukkig, VVV verlost ons snel uit ons lijden. 3 minuten later is het namelijk de goed ingevallen Roemer, die Giakoumakis weer in stelling brengt. Het verschil is weer 2 doelpunten, 1-3. Er volgt nog een kans voor ADO om de spanning weer terug te brengen, maar Kirschbaum brengt redding. Na een overtreding op Roemer mag Assiemaarakis nogmaals van de stip aanleggen en zo zijn vierde (!!) treffer aantekenen.

De superlatieven voor onze Griekse Goalgetter zijn niet aan te slepen op social media. Mooi was dan ook om te zien dat in het interview na de wedstrijd zijn antwoord op de opmerking: ‘je hebt 4x gescoord’, “we hebben 4x gescoord” was. Tuurlijk doe je het samen, maar wel makkelijk om zo’n jongen in je team te hebben. 16x scoren in 16 wedstrijden, en dat voor een cluppie als VVV, waar de kansen toch al schaarser zijn dan bij andere clubs. Voorlopig hijsen wij even de Griekse vlag.

Komend weekend staat alweer Heerenveen op het programma. Wij zijn er dan (net als u) weer niet bij. Blijft de vraag; kunnen we deze geweldenaar zelf nog een keer live in actie zien…..

HomeDays Venlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten