Danny post banner

Almere – VVV

Vorige week werd de eerste uitwedstrijd sinds lange tijd weer afgelast. Niet getreurd, want de volgende stond alweer voor de deur. Uitwedstrijdje Almere, alwaar VVV een goede serie heeft staan (schijnbaar ooit 1x verloren). In een wedstrijd van vele in een competitie is dit er een met een wel heel speciaal tintje. ‘Captain Venlo’ Danny Post speelt immers na 8,5 seizoen trouwe dienst voor de Venlonaren, sinds enkele weken voor de club uit Almere. Bij het vertrekpunt van de bus klinken al de eerste Danny Post liederen. Eenmaal in het stadion aangekomen is het eerste doek dat in het Venlose uitvak opgehangen wordt dan ook het doek ‘Danny Post – Always Delivers’, hoe waar deze uitspraak zal zijn, weet op dat moment nog niemand. De heenreis gaat gepaard met de terugkerende vrijdag-avond-awayday-file. Een ongeluk zorgt voor de nodige vertraging, maar plannen is ook een kunst, dus niemand van de 104 meegereisde supporters is te laat in het uitvak.

Een uitvak dat in dit weekend natuurlijk ook weer gevuld is met de nodige ‘vastelaovend’ creaties. VVV-Kip, Bloemen, Pinguins, en wat al niet meer. Toch inmiddels al een jarenlange ‘traditie’ van de Limburgse clubs die rondom de carnaval toch over het algemeen een uitwedstrijd op de kalender hebben staan. Maar net als zoveel andere tradities in dit land, wordt ook aan deze weer getornd. Zo was er bij de wedstrijd Dordrecht-MVV een verbod op carnavalskleding (?). Gelukkig voor diegenen die dit wel leuk vinden, waren er in Almere geen restricties omtrent deze lolligheid. Dus laten we maar gewoon gaan voetballen.

Almere zet vanaf minuut één veel druk op de Venlose spelers. Rustig opbouwen is er niet bij, overal op het veld worden spelers van VVV in balbezit afgejaagd. De geelzwarten hebben hier veel moeite mee, en in de openingsfase zijn er door ook naast diverse hachelijke momenten voor de goal, ook enkele grote mogelijkheden voor Almere om de 1-0 en wellicht meer op het scorebord te brengen. Het vizier van de Almere-spelers staat hier in elk geval nog niet goed afgesteld, of ze trainen op doelen die groter zijn dan diegene die we over het algemeen in wedstrijden gebruiken. Alle ballen zeilen namelijk over het doel van Delano van Crooij. VVV doet in elk geval totaal niet mee. We beginnen ons twee zaken af te vragen (hoe lang gaat dit goed, en hoe lang houdt Almere deze hoge intensiteit vast). Het hoogtepunt in deze fase van de wedstrijd is dan ook de commotie die ontstaat op het thuisvak dat naast het uitvak ligt (vakkie C). Daar wordt hardhandig een Almere-supporter van de tribunes verwijderd. Beetje worstelen en van de trap afgooien, ondersteund door het alom bekende ‘sukkeltje, sukkeltje, sukkeltje’ en ‘vakkie C doet niet meer mee’ zorgt in elk geval voor wat broodnodige afleiding van het vertoonde spel tot op dat moment. Maar niet getreurd, korte tijd later een vloeiende aanval van VVV. Venema brengt de bal voor het doel, en even later bolt het net. Uit het niets staat het 0-1 voor VVV. Mocht nog niet iedereen vanuit het uitvak gezien hebben wie de doelpuntenmaker was (het was in elk geval een eigen doelpunt), wordt het gerucht dat dit wel eens Danny Post kon zijn, snel bevestigd door de diverse live-scores. Ja het staat er echt Almere – VVV 0-1 doelpunt Danny Post (e.d.). Hoe sneu voor het voormalig boegbeeld van de Venlonaren. Vanuit het uitvak klinkt snel genoeg het bemoedigende ‘Danny, Danny Post. Danny Post, Danny Danny Post’ geen hoongelach, maar een steunbetuiging van de meegereisde VVV supporters voor hun ex-aanvoerder. Dit is toch niet te geloven, wat zou je hiermee verdienen als je dit voorspeld had op een wed-site, als eindstand? Maar zover is het natuurlijk nog niet. Op de tribune volgen daarna natuurlijk nog de nodige discussies en opmerkingen over dit doelpunt. Het ongeloof dat dit Captain Venlo overkomt, maar natuurlijk ook de ‘grappig’ bedoelde opmerkingen ‘Danny voor altijd Venlonaar’, ‘dit is de reden waarom we Danny vooruitgestuurd hebben naar Almere’…….. Dat hoort er natuurlijk ook bij, maar op deze manier werd er natuurlijk niet luidruchtig gezongen door de meegereisde Venlose supporters.

VVV begint na het doelpunt zowaar meer uit de schulp te komen en maakt er vanaf dat deel in elk geval een leukere wedstrijd van. Johanson is nog dichtbij een treffer (redding doelman Almere), maar voor het sluiten van de eerste helft moet Delano ook nog een keer vakkundig ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen. De tweede helft wordt een stuk minder interessant. Het eerste deel gebeurd er vrij weinig, Almere probeert er voetballend door te komen, en VVV probeert te counteren. Met nadruk op proberen, want lange tijd lukt het beide teams niet om van deze intenties ook maar iets te maken. Tot het moment waarop Almere dus echt alles op alles gaat zetten. De druk op de Venlose verdediging wordt met de minuut groter. Het wachten is op kansen en wellicht ook de gelijkmaker. Vanuit het uitvak komt in elk geval vaak en langdurig voldoende vocale steun om de ploeg door de moeilijke fases heen te slepen. Een uitvak dat trouwens iets verplaatst is tov de normale locatie. Op deze manier komen de Almere-fans wat vaker in beeld dan het uitvak. Jammer, want er waren genoeg fotogenieke VVV-fans aanwezig deze avond. Almere blijft maar doorwisselen en brengt op een gegeven moment zijn 6e wisselspeler in het veld (?). Navraag op de tribune leert ons dat er bij hoofdletsel een extra wissel toegepast mag worden, echter diegene die wij verdenken van dat hoofdletsel heeft daarna toch nog eerst een behoorlijk tijdje doorgevoetbald? Rare regel in elk geval, aangezien men dit soort zaken toch ook weer kan misbruiken. Uiteindelijk wordt er toch gewonnen (spoiler), en maakt het niet veel uit. Was anders benieuwd geweest hoe dat opgepakt zou zijn door VVV bij puntverlies.

VVV verdedigd met man en macht om de voorsprong vast te houden, maar kan niet voorkomen dat er enkele levensgrote kansen ontstaan uit de aanvalsgolven van Almere. Inmiddels is er al twee keer iemand totaal vrij voor Delano opgedoken, maar in beide gevallen weet de Venlose doelman een tegentreffer te voorkomen. Daar waar het bijna onvoorstelbaar was dat deze ballen er niet ingingen, moeten we ook eerlijk bekennen dat ze wel erg goed richting Delano geschoten werden. Maar laten we onze keeper vooral niet tekort doen, hij houdt ze er toch maar even uit met wat snel voetenwerk. De echte reddingen volgen ook nog op twee verdekte schoten in de benedenhoek. Beide doelpogingen worden ook met prima reddingen uit het doel getikt, waarbij vooral de laatste zo’n drie minuten voor tijd van grote klasse was. Tussendoor wordt nog de man-of-the match gekozen. Waar dat natuurlijk Delano van Crooij is, wordt er aan de zijde van de tegenstander alleen maar gekeken naar de eigen spelers. Wat me daarbij opvalt; vaak is de doelpuntenmaker de MotM, echter in dit geval wordt er toch voor een andere speler gekozen J. Sorry Danny, een beetje sarcasme hoort er nou eenmaal bij. De wedstrijd is voorbij, spelers vieren de overwinning met de meegereisde supporters zoals het hoort. Het ‘hey, hey, hey’ wordt nog gevolgd door een HUMBA onder leiding van de uitstekend keepende Delano van Crooij. Na afloop van het feestje stijgt wederom het ‘Danny Post’ vanuit het uitvak. De teleurgestelde speler van Almere bedankt van afstand nog de VVV-supporters, maar zal dat met de nodige gedachtes doen. Want dit gun je natuurlijk een speler die zoveel voor de club betekent heeft natuurlijk niet, en laten we eerlijk zijn. Als zijn medespelers enkele van de grote kansen verzilverd hadden, was het vooral een ‘lullig’ momentje geweest waar direct naar de wedstrijd over gelachen had kunnen worden. Op naar het echte afscheid van Danny in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Uiteindelijk wordt dus tot verbazing van vriend en vijand een 0-1 overwinning over de streep getrokken en is, de in Venlo op handen gedragen, Danny Post de schlemiel van de avond. Die zal dus wel niet mee terug gaan met de supportersbus naar Venlo om carnaval te vieren. Dit mag de pret op de terugweg niet tegenhouden. In de bus van de supportersvereniging wordt nog de ‘grote Danny Post quiz’ gespeeld. En ondanks dat er vol voor de winst gespeeld wordt (hoofdprijs voor de winnaar een matchworn-shirt van Tristan Dekker), gaat het vooral om het plezier. Dat is weer gelukt, en helpt om de terugreis altijd wat korter te laten lijken. Tussendoor nog wat lekkere snacks, en tijdens enkele hoognodige pitstops wordt op de nodige plekken Danny Post nog toegezongen. Als klap op de vuurpijl is er natuurlijk weer Vincent H, met een korte sketch, en voor je het weet zien we alweer de bordjes Venray en Horst, en weten we dat we weer bijna in ons vertrouwde Venlo zijn.

Lekkere Awayday weer.

Disclaimer: alle grappige en sarcastische verwijzingen naar Danny Post mbt zijn eigen doelpunt in dit verhaal, zijn niet meer dan dat. Dit is gewoon de manier waarop wij schrijven. Wij hebben natuurlijk alle respect voor onze captain die 8,5 jaar onze clubkleuren verdedigd heeft. Held (ook vanavond weer…. Ow wacht L)

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten