AZ-VVV Venlo 2-2

AZ-VVV Venlo 2-2

Nou dat was weer een enerverend avondje. De wedstrijd begint (helaas) volgens het nieuwe normaal, gewoon thuis. De TV gaat op Fox, en voordat de wedstrijd bezig is, is de ergernis al daar. Gelukkig hoeven we dit negatieve commentaar normaliter in het stadion niet aan te horen. Kunnen we de prestaties van VVV niet ook gewoon in perspectief plaatsen?

Hoe dan ook, we bijten ons door dit verplichte geleuter heen, en wachten tot de wedstrijd begint. AZ heeft de laatste weken prima voetbal laten zien, maar de resultaten waren telkenmale hetzelfde: 3x gelijk (en telkens een voorprong weggegeven). Nou, dat prima voetbal was er. VVV komt er helemaal niet aan te pas en wordt helemaal ‘scheel getikt’. Onder toeziend oog van bondscoach F.deBoer, is het binnen 2 minuten al 0-1. Mocht hij vandaag in de gelederen van de geel-zwarten op zoek zijn naar aanvulling voor Oranje, dan zal dat na dit moment in elk geval niet voor een doelman zijn. AZ stormt door maar weet het grote overwicht niet in daaraan gerelateerde cijfers te koppelen. Wat is voetbal op deze manier kijken toch een verschrikking. Waar ikzelf normaal tijdens een wedstrijd amper tot helemaal niet op mijn telefoon kijk, gaat mijn aandacht toch vooral uit wat er op twitter allemaal rondom deze wedstrijd gebeurd. Tijdens het lezen van een berichtje, hoor ik op de achtergrond 2-0. We zijn inmiddels al aangekomen in minuut 24, en het kijken en vooral ook het luisteren maakt de gemiddelde VVV-supporter denk ik niet al te vrolijk. Waar gaat dit in hemelsnaam naartoe? De winst is in elk geval al binnen volgens de Fox-sport commentator. Maar daar wordt met 2 belangrijke zaken geen rekening gehouden: De running streak van AZ in dit seizoen, en de manier waarop VVV de laatste 4 jaar punten haalt. In beide scenario’s zal geen enkele supporter meer rekening gehouden hebben. Toch zou de wedstrijd nog onverwacht gaan kantelen.

De inleiding is een rode kaart voor verdediger Svenson vlak voor rust. VVV mag de tweede helft iets meer meedoen, maar overdreven gevaarlijk worden we nog niet echt. De koning blijft aanvallend wisselen, en uiteindelijk wordt met het inbrengen van vanDijck gekozen voor een wat opportunistischere speelstijl. Dat werkt. Linthorst brengt de stand terug op 2-1, even later mag Giakoumakis van 11 meter aanleggen voor de 2-2. Dat wordt dan ook de eindstand, een eindstand die vriend en vijand achterlaat met de nodige verbazing.

Wat zou dit weer een fijn feestje in het uitvak geweest zijn, helaas moeten we het doen met een surrogaat-juich na het laatste fluitsignaal, en losgaan op twitter. Ook een keer leuk om mee te maken, maar toch niet echt het gevoel waar je naar op zoek bent na zo’n escape.

Fijn weekend gewenst aan iederen. Dat gaat zeker wat beter lukken dan na de wedstrijd tegen ADO.

*verslag: Awaydays Venlo, tijdelijk omgedoopt door covid-19 tot HomeDaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten