Dordrecht

Dordrecht - VVV

Supporters (?) wat moet je ermee?

Interland-break, de eredivisie ligt plat. Het gevolg is een uitgestreken competitieprogramma in de eerste divisie, zodat de televisiekijker weer optimaal voorzien wordt van zoveel mogelijk wedstrijdbeelden. Als supporter van je club die naar uitwedstrijden gaat, heb je je hier maar aan te voegen, want die ‘anderhalve man en een paardenkop’ die naar zo’n wedstrijd kijken zijn belangrijker dan de belangen van supporters die ‘stad en land afreizen’.

In het geval van VVV was dat dus op een zondagavond 20:00 uur aantreden in Dordrecht. ‘s morgens werken? Wat zal het de commerciële bobo’s boeien, dat men maandagmorgen om 05:00 uur weer op moet staan om te gaan werken. Kortgezegd: niets. En dat na een jaar corona waarin de clubs toch aangeven hun supporters zo gemist te hebben, hun supporters die achter de clubs zijn blijven staan in deze moeilijke periode.

We gaan in elk geval op weg en aangekomen bij het stadion valt de aanwezigheid van grote getalen stewards op; ligt het aan mij? Nee, ook dat gevoel leeft bij andere supporters. “wat is er toch allemaal aan de hand” is een veelgehoorde vraag. Wij zien of weten het in elk geval niet. Maar het lijkt een beetje op overkill. De mannen die de laatste weken voor een prima sfeer rond de wedstrijden zorgen, worden in elk geval alweer teleurgesteld; de trom mag niet mee naar binnen. Dat zal gedurende de wedstrijd een fanatieke supporter niet tegenhouden om het ritme aan te geven. De achterwand is een goede vervanger om het tekort te compenseren. Na de wedstrijd zijn zijn handen bont en blauw ‘geslagen’ (en nee, dit heeft niets met hooligans te maken). Geweldige inzet om de club te steunen.

De broodjes in het uitvak zijn meer dan prima, alsook de bijbehorende prijzen voor een drankje. Er wordt dan ook gretig gebruik gemaakt van beide zaken. De wedstrijd kan beginnen. Dordrecht lijkt VVV in het begin te overrompelen, en er zijn diverse mogelijkheden om de score te openen. De stand blijft echter 0-0. De geel-zwarten zetten in elk geval hun inzet van de laatste weken door, knokken zich terug in de wedstrijd, en dwingen ook hun kansjes af. Het spel gaat van de ene naar de andere kant. En is in zoverre in elk geval leuk om te zien. Vlak voor rust lukt het Roemer weer om een bal de ‘zestien’ in te brengen, en het is Smans die de bal tegen de touwen jaagt. Vreugde uitbarsting op het veld voor de jongeling die zijn eerste officiele treffer maakt. In het uitvak wordt er oldskool gejuicht; ‘in de hekken’.

Oude beelden herleven, waarbij in De Koel, honderden aan dit soor hekken hingen na een doelpunt. Lekker ook zo vlak voor rust. Altijd toch een tikkie wat je meeneemt naar het kleedlokaal als tegenstander.

In de tweede helft zijn de grootse kansen voor de Venlonaren, maar de bevrijdende 0-2 komt er maar niet. Diverse hachelijke momenten spelen zich af voor het doel van ‘de schapenkoppen’. Tegenvaller is het uitvallen van Danny Post. Naar mate het einde naderd is het niet meer het maken van de 0-2, maar meer het over de streep trekken van de 0-1. Dordrecht zet aan, pompt de bal nog wat vaker voor het doel, en uiteindelijk is ie daar dan ook: de grote kans op het maken van de gelijkmaker. Met een kat-achtig reflex ramt Zima de bal uit zijn doel. Even later klinkt het bevrijdende fluitsignaal. 3 punten in de pocket, en een geweldig feestje na afloop, waarbij de interactie tussen spelers en supporters geweldig was. 120 supporters op een zondagavond naar Dordrecht is een prima aantal. Als we de aanwezige stewards meetellen was het uitvak bijna vol (grapje). Volgende awayday is Volendam, waar op dit moment nog een totaal onverwachte buscombi op zit. Het lijkt wel of men geen mensen mee wil naar uitwedstrijden…………… Want ja, supporters wat moet je ermee? #wordtvervolg #normalisatie

Uiteindelijk vertrekken we (deze keer met de bus), terug naar Venlo. Ver komen we vooralsnog niet. Bij beide uitgangen staan auto’s dusdanig geparkeerd dat de bus niet wegkomt. En dat lag duidelijk niet aan de buschauffeur. Petje af voor de stuurmanskunsten van deze man, met zo’n gevaarte. Op de millimeter wordt de bus naar voor en achter gemanoeuvreerd. Maar het lukt uiteindelijk niet. Pas als de auto’s verplaats zijn, wordt de terugreis naar Venlo ingezet, en worden we een kleine 2 uur later afgeleverd bij stadion De Koel.

Dat was weer eens een lekkere awayday. Wat wordt de volgende?

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten