Excelsior

Excelsior - VVV

100 supporters banen zich een weg door allerlei file’s richting Rotterdam. Eenmaal aangekomen in het uitvak, volgt een goede zet; de meesten gaan vlak voor aanvang bij elkaar staan, i.p.v verspreid over het uitvak. Zo zorgen zij in elk geval voor een prima sfeerblokje (voor zolang het duurt, zie de rest van het verslag)

VVV lijkt snel uit de startblokken te schieten, en is direct dreigend. Maar daar houdt het redelijk snel mee op. Excelsior is duidelijk de betere ploeg en krijgt 3 mega-kansen om de score te openen. Zima en wat geluk houden de stand op 0-0, Na die grote kansen blijft Excelsior met enige regelmaat zeer dreigend, maar de echt grote kansen zoals ze al gehad hebben, blijven uit. VVV komt er aanvallend niet aan te pas, maar krijgt toch nog een enorme kans om zelf op voorsprong te komen. Roemer’s schot wordt geblokkeerd door een Rotterdamse verdediger. De dreiging van de Rotterdammers blijft, maar VVV lijkt (wonder boven wonder) de rust te bereiken met de bekende ‘bril-stand’. Vlak voor rust is er dan echter de (toch wel) verdiende voorsprong van de Rotterdammers. Pijnlijk doelpunt zo vlak voor rust, en dan ook nog eens de manier waarop, waarbij toch niet echt de beste manier van verdedigen of met je man meelopen tentoongespreid wordt.

Dan maar hopen op een wedstrijd zoals we hem de laatste jaren wel vaker gezien hebben. Niet meedoen, schade beperkt houden, en op het laatst toch ineens met een puntje naar Venlo terugkeren. Maar dat scenario kan na een dikke 10 minuten na rust ook in de prullenbak. Slordig spel leidt de 2-0 in en een vrije trap (drama-scheids gisteren weer trouwens), die van richting veranderd wordt is de wedstrijd eigenlijk beslist. Een afstandschot van Joeri Schroijen is het beste wat VVV aanvallend nog laat zien in de tweede 45 minuten, maar dat was het dan ook. De 100 meegereisde supporters waren totdat de tweede en derde treffer elkaar snel opvolgden goed hoorbaar aanwezig in het stadion van de koploper. Helaas kregen zij vanavond een kansloze wedstrijd voorgeschoteld. De terugreis in de bus was na een eerste dipje goed vol te houden, waarbij de geleverde service van Chef Doek’ van hoog nivo te noemen was. De vaste DJ was er weer, al kreeg hij nu ook van de aanwezige jeugdigere supporters ook wat richtlijnen over wat tegenwoordig modern is. Ter elfder ure was daar weer een optreden van stand-up comedian Vincent H. en een (althans volgens geruchten) aanstaande vader zorgt nog voor een ronde chips en marsen in de bus en het laatste uur vliegt voorbij.

Meer is er echt niet te melden.

We zijn weer in Venlo, snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. De Graafschap thuis.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten