Einvvv

FC Eindhoven - VVV : drie maal is scheepsrecht.

Kijkende naar de ranglijst doen de laatste twee gelijkspelen die VVV behaald heeft uitermate pijn. Bij Den Haag speelden we een prima wedstrijd, krijgen een tegentreffer die nooit goedgekeurd had mogen worden en tegen Jong AZ doet VVV er de tweede helft alles aan om de (op dat moment) verdiende achterstand om te zetten naar een overwinning. Dat leek ook te lukken tot de 8e minuut van de blessuretijd. 4 dure punten die ons op 2 punten van de koploper hadden kunnen brengen. Je schrikt er bijna van. Maar de verschillen in de eerste divisie zijn nou eenmaal zeer klein dit seizoen. En achter ons op de ranglijst liggen genoeg teams op de loer om weer in te halen. We mogen deze voetbal jaargang dan ook een spannend competitie verloop verwachten.

Zo’n 300 Venlonaren gaan richting Eindhoven die net boven ons staan. Het fancafe is al om 17:00 uur open, en in samenwerking met VVV kunnen we de supporters die met de bus gaan (200), een warme hap aanbieden. Een lekker gezellig begin van deze awayday. Het is ook nodig, want het regent pijpestelen, zoals ze dat zo mooi zeggen. Het tripje naar eindhoven is kort en we komen dan ook al snel aan bij het stadion van de tegenstander. En ook hier lopen we weer eens tegen een ‘ik heb thuis niets te zeggen-dus doe het hier maar-type’. Indien mogelijk gaan wij altijd met het bestuur van de supportersvereniging een drankje doen. Even over voetbal praten, maar ook kijken en leren hoe anderen hun zaken regelen. We mogen niet naar binnen (onder begeleiding van bestuurslid). En dat wordt duidelijk gemaakt met de nodige gebaren en stemverheffingen. Ga dan even navragen, wij blijven hier even onder dat afdakje staan (halve meter van waar we nu staan). NEE, NIET enz….. we mogen nog dik 10 minuten in de stromende regen staan voordat deze pipo ons toch doorlaat. Toppertje. Snel weer naar huis en door je vrouw op de klote krijgen omdat je een kruimeltje op de bank had laten liggen.

Het stopt ons niet om gezellig snel een met onze collega’s van Eindhoven te doen en over het lopende seizoen te praten, en zoals altijd bij FCE- prima ontvangst. Op de weg van en naar het uitvak stappen we nog wel eens in een diepe plas water. Dus schoenen en sokken zijn de komende 2 a 3 uur ook nog wel lekker nat. Boeie…. We gaan weer naar VVV kijken. Snel wat te eten proberen te scoren… hot dog in het uitvak…. Niet te pruimen (mijn persoonlijke mening). We krijgen al weer snel te horen dat het ‘regeltjes-neuken’ ervoor zorgt dat er zo’n 50 VVV supporters weer naar huis gestuurd zijn. Ze kwamen namelijk in kleine personen busjes ipv met de auto. We hebben toch een parkeerprobleem daar? Dan is dit toch een prima oplossing. Maar nee, als je in een klein busje zit met 8 man, kan je meer problemen veroorzaken dan 2 auto’s met elk 4 personen???????????????? Daarbovenop is de communicatie omtrent het niet mogen rijden met dit soort busjes helaas niet tijdig beschikbaar. Busjes waren in elk geval al ruim van tevoren geregeld gebaseerd op de informatie van dat moment omtrent deze uitwedstrijd. Er wordt schijnbaar nog het een en ander geprobeerd om ze binnen te krijgen, maar helaas moet deze groep terug naar Venlo. #supportertjepesten. Nog dommer is het dat zelfs bijna een auto teruggestuurd werd…. Er was immers een verplichte buscombi……….. Tja, al met al mag je weer concluderen dat de mensen die dit soort zaken allemaal regelen in veel gevallen toch ongeschikt zijn. Gelukkig kunnen ze op een vrijdagavond allemaal nog in een (iets van) leidinggevende rol hun capaciteiten laten zien.

Laten we maar lekker voetbal gaan kijken, dit keer in elk geval overdekt in Eindhoven. VVV opent goed en weet na enkele grote kansen de openingstreffer te maken. Het is een verdediger van de tegenpartij die met een knullige val het eerste doelpunt inleidt. Eindstation voor de Venlonaren is Magnus Kaastrup. 0-1. Op de tribune vermaken de 300-50 meegereisde supporters zich prima. De ruststand wordt met 0-1 bereikt, en daar had vooral in de eerste 20 minuten van de wedstrijd meer ingezeten voor de Venlonaren. Na rust gaat Eindhoven op jacht naar de gelijkmaker. Dit gaat uiteindelijk voornamelijk met afstandschoten, waar Jan de Boer telkenmale het antwoord op heeft. Alleen bij een vrije trap van ‘het broertje van’ moet hij lijdzaam toezien. De bal eindigt echter op de paal. Dan komt de Simon Janssen periode. Met een vlak diagonaal schot verrast hij bijna de doelman (poging 1), deze weet hem ternouwernood tot hoekschop te verwerken. Ook deze leid weer tot een schot van de linksback (poging 2), en wederom een hoekschop. Zoals het gezegde al zegt; drie maal is scheepsrecht. Dus het is logisch dat ook deze bal naar Simon Janssen zou gaan. Het oud-hollands gezegde geeft immers aan dat het derde schot gewoon een doelpunt zou moeten zijn. Dus hoekschop, bal op Simon, schot, goal (poging 3). Soms is logica ook gewoon logica. 0-2, met nog een kwartier te gaan. Dit blijft, ondanks de ruimte die Eindhoven daarna soms weggeeft, de eindstand. 3 punten erbij, en op de ranglijst, wippen we over de tegenstander van vandaag heen.

We sluiten de dag dan ook af met een:

Tuu-Tuu-Tuuduu Simon Janssen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten