Emmvvv 2023 08 19 101651

FC Emmen - VVV

Daar is ie dan. De eerste uitwedstrijd van het seizoen, en voor mezelf de eerste wedstrijd deze voetbal jaargang.

Veel tumult in de aanloop naar dit seizoen, en vooral ook lage verwachtingen. Ik kijk er anders tegenaan. Hoeveel slechter is dit elftal daadwerkelijk geworden t.o.v. vorig seizoen? Simpel naar de feiten kijkend valt dit nog wel mee. Van de Gouw wordt vervangen door De Boer, en achterin heeft ketting zijn maatje Koglin verloren, maar daarvoor in de plaats is Roel Janssen teruggekomen. Rechtsback Lathouwers is Moreno Rutten geworden. Linksback is nog steeds onze Simon Janssen. Daar verliezen we vooralsnog niet op kwaliteit. Middenveld Sedlacek-de Boer-Klaassen (op dit moment zijn twee van die drie nog aanwezig (weliswaar geblesseerd), en kan de boer vervangen worden door Sierra. Voorin stond het duo Braken en Venema ook pas op het laatst samen in de voorhoede. Dus Berden-Braken-Allouch wordt ‘gewoon’ Berden-Kosidis-Allouch. Op de bank hebben we dan nog Lathouwers, Smans, Kluskens en Verheijen (geblesseerd). Het probleem lijkt hem dus vooral niet in de basis-elf te liggen, maar vooral in de magere bezetting naast trainer Rick Kruijs. Daar mag nog wel wat bij om de trainer wat meer mogelijkheden te geven, alvorens hij terug moet vallen op onervaren jeugdspelers. We gaan dus nog gewoon voor een plekje bij de eerste 8, mits VVV niet nog een keer door een blessure/schorsingen golf overspoeld wordt. (bewaar-tweet).

De wedstrijd van gisteren dan. 100 Venlonaren die de moed hebben ondanks alle negativiteit om naar een van de meest verre uitwedstrijden te gaan, tegen een van de teams die verwacht wordt om te strijden om promotie. Dus ver reizen en wellicht nul punten? In de voetbalpoule in de bus regent het in elk geval vooral nederlagen…. (nepsupporters) We zullen het zien. We vertrekken redelijk laat met de bus om zo toch enkelen de kans te geven om deze, verdomd vroege, vertrektijd toch te halen. We calculeren een beetje risico in en zo niet, dan is er nog de mogelijkheid tot een kleine pitstop. Dat laatste kunnen we snel vergeten. Boxmeer tot Nijmegen absorbeert de extra tijd die we hebben. Geen paniek het genodigde vocht kan gewoon in de bus achtergelaten worden, alleen de rokers zijn deze rit de pineut. Die moeten wachten tot we in Emmen arriveren. De timing is perfect. Een kleine 20 minuten van tevoren arriveren we. Tijd genoeg om naar binnen te komen met de inhoud van een tamelijk volle bus (40 voor een uitwedstrijd naar Emmen is gewoon prima), de catering te bezoeken en een plek te zoeken op de tribune. Ook onze Chef Doek hoeft zich niet te jagen en staat even later langs me nadat hij zijn plichtplegingen voldaan heeft. Het uitzicht dat we hebben is dan ook prima (volgens iemand achter me die me een appje stuurt). Prachtig tribune-voetbalweer, op het veld zal het waarschijnlijk iets minder prettig zijn, maar daar hebben wij met een drankje in de hand weinig last van.

Emmen laat zien dat ze thuis voor de winst gaan, en die punten nodig hebben in de lange rit van 38 wedstrijden naar een promotieplek. Maar ondanks dat overwicht is het binnen enkele minuten al duidelijk. Tussen het aanvallende deel en het verdedigende stuk van de Emmenaren ligt een gapend gat waar er mogelijkheden liggen voor de Venlonaren. De plaagstootjes zijn er dan ook al resulteert dat vanuit Venlose zijde vooralsnog alleen wat schotpogingen op van buiten de 16. Aan de overzijde is het na een prachtige redding van De Boer snel 1-0. Dat kan een breekpunt zijn voor het team van Rick Kruijs, en is het wellicht ook. Maar dan niet zoals zovelen verwachten. Thuis zullen de nodige “supporters” waarschijnlijk al achter het toetsenbord kruipen. De slogans ‘dat wordt een afslachting’, ‘het wordt niets dit seizoen’ enz…. liggen al in de aanslag. Maar daar komen ze snel van terug. Zeker als je de wedstrijd ook nog eens ziet in zijn geheel ipv flitsen op het schakelprogramma. VVV slaat snel genoeg terug via Allouch. Roel rent de keeper een beetje in de weg, wat genoeg is om hem af te leiden en zo de bal van Allouch in het doel te laten draaien. 1-1. VVV neemt de wedstrijd over en heerst in het gapende gat dat al eerder benoemd werd. Allouch maakt ook de 1-2 na een prima individuele actie en schot zoals we dat kennen van Almere uit in de play-offs. Emmen heeft het voor de rust niet meer en mazzelt nog even bij een pegel van Simon Janssen op de paal. De eerste helft vliegt om, en voor we het weten is het al rust.

Na rust zijn de Venlonaren nog niet uit gevoetbald. We vergeten alleen te scoren. 2 a 3 echt goede mogelijkheden worden niet benut. Waardoor de wedstrijd, met een derde treffer, waarschijnlijk beslist was geweest. Langzaam begint de wedstrijd uit de handen van VVV te glippen. Na een uur grotendeels de bovenliggende partij, moet VVV het initiatief meer en meer overlaten aan Emmen die op jacht gaan naar de gelijkmaker. Na 2 waarschuwingsschoten van de spits van Emmen was het schijnbaar ook in Drenthe; 3x is scheepsrecht. 2-2. Dit gaat nog wel even duren. Gelukkig gebeurd er op de tribune ook nog het een en ander om ons soms een beetje af te leiden van de spannende slotfase. Shirtje wisselen tussen een lieftallige jonge Dame met Venlo-shirt en een jonge supporter van FC Emmen. De Venlose kwam er beter vanaf aangezien het groene uitshirt van de Venlose wel erg strak bij de Emmenaar. We vechten ons naar het eindsignaal, en ondanks het eerdere overwicht mogen we op het laatst tevreden zijn met het puntje. Prima wedstrijd, had meer ingezeten, maar uiteindelijk toch ook een eerste resultaat.

We kunnen op weg voor de lange terugreis naar Venlo, met een puntje en een goede wedstrijd rijdt dat toch wat lekkerder. Op de terugreis verborgen talenten ontdekt bij een nieuwe catering verkoper, een quizje en een rookpauze (nee we gingen toch maar niet stoppen waar ook 5 bussen van NEC stonden), en we zijn iets voor 01:00 weer terug in Venlo. De eerste roadtrip zit erop, en de wedstrijd bevestigde mijn eerste opmerkingen…… het is zo slecht nog niet als velen denken. Maar uiteindelijk zal de tijd leren welke bevindingen over dit VVV waarheid blijken te zijn.

#AwaydaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten