Hunte

FC Twente - VVV

Na de midweekse bekerwedstrijd waarin VVV diverse basiskrachten rust had gegeven ivm het drukke speelschema en de belangen in de competitie en de strijd om lijfsbehoud, was de volgende tegenstander FC Twente. De ploeg uit Enschede draait een prima seizoen, maar heeft de laatste tijd wel moeite om wedstrijden op eigen veld om te zetten in punten. VVV lijkt van de januari maand ‘puntenmaand’ te maken. Ook vorig seizoen schoten de Venlonaren na de winterstop uit hun slof en manoevreerden zich zo voor de corona-stop naar een veilige positie op de ranglijst. Maar schijnbaar is dat dus niet alleen vorige seizoen. Op ESPN wordt melding gemaakt dat VVV sinds de terugkeer op het hoogste niveau in 2017 de meeste punten behaald in de eerste maand van het nieuwe jaar. (volgend jaar met de TOTO kunt u daar dan even rekening mee houden).

FC Twente heeft een prima ploeg en veel spelers met individuele kwaliteiten (knap zo’n ploeg samenstellen als er toch voorafgaand aan het seizoen over financiële problemen gepraat wordt). In combinatie met een fanatieke achterban een geweldige combinatie. De Grolschveste schudt nu echter niet op zijn grondvesten, en is net zo stil als alle stadions momenteel. Die factor valt dus weg. Blijft over; een clash tussen twee totaal verschillende speelstijlen. Twente heeft in elk geval moeite met die van VVV. Het ‘swingende’ is er vandaag niet, en van de drie grote kansen voor rust, worden er 2 ingeleid door VVV zelf, op momenten dat afgeweken wordt van de lange bal. Beide keren brengt Kirschbaum redding. De derde kans kan onze doelman alleen maar nakijken, maar die gaat aan de (voor ons) goede kant van de paal. Aan de overzijde kan VVV geen potten breken, en een rollertje van Machach is het enige wapenfeit van de geel-zwarten.

Na rust eenzelfde spelbeeld. VVV staat georganiseerd en Twente is op zoek naar meer, maar doet dat beduidend minder dan voor rust. Wil VVV iets meer, zal er iets moeten wijzigen. Machach speelt een sterke wedstrijd, maar kan de bal vaak niet kwijt (een kompaan op het middenveld is nodig), en op de vleugels is VVV vandaag niet in beste doen. De eerste wijziging is noodgedwongen, maar brengt op het veld toch wel de nodige verbetering. Pachonik vervangt de geblesseerde Dekker, en laat zien waar we vorig seizoen zo vaak van genoten: opkomen langs de zijlijn. De volgende wissels zijn volgens plan, en met Hunte en Linthorst voor Janssen en John, probeert HdK enkele van deze punten te verbeteren. VVV staat goed, komt af en toe iets meer aan voetballen toe, maar de grootste kans is voor de topschutter van Twente. Danillo schiet uit kansrijke positie voorlangs. Daarna is het weer aan Pacho. Een van zijn rushes levert een grote kans op voor Hunte. De bal wordt uit de hoek getikt door Marsman. Even later gaat ie weer, en na een magistraal balletje van Machach heeft hij tijd genoeg om een VVV voor het doel uit te zoeken. Het wordt Hunte op de rand van de 16. Deze keer mist hij niet en krult de bal prachtig in het doel. Hij snelt naar het uitvak……….helaas, wij zijn er niet. Twente probeert nog en onze gedachtes gaan terug na vorige week waar vlak voor tijd een driepunter omgezet werd naar een gelijkspel. Maar Twente heeft niet (net als Heerenveen vorige week) een speler die er hoog bovenuit steekt om de hoge ballen die erin gepompt worden telkens te verlengen. In de laatste secondes dan nog een corner… keeper mee naar voren, hij kopt…. naast. Gejuich op het veld en thuis. Wat een belangrijke 3 punten, zeker bezien de overige resultaten van het weekend. Torino Hunte Matchwinnaar. Het is de goedlachse altijd hardwerkende (en vaak verguisde) aanvaller van harte gegund.

Onze spits moest het doen met hardwerken vandaag, en met enige regelmaat in de slotfase was hij achterin te vinden om de verdediging te helpen. Toch nog een kans op het laatst, maar de toch al irritant fluitende scheids wist deze kans teniet te doen. Dat zou nou een mooi moment geweest zijn om even te wachten met fluiten, kijken hoe de situatie zich uitspeelt, en als je dan fout zit, kan de VAR corrigeren. Ze kunnen het zo mooi vertellen in zeist, maar omzetten in daadwerkelijk deze mogelijkheden benutten gaat helaas een stuk minder.

Giakoumakis blijft ‘gewoon’ op 16 staan, en deze wedstrijd laat weer zien hoe knap dat is. Hij heeft namelijk twee nadelen die tegen hem werken t.o.v. andere spelers op de topscoorderslijst.

  1. Hij speelt bij VVV
  2. Hij speelt niet tegen VVV

Op naar de volgende wedstrijd, die is alweer over drie dagen, tegen de verrassende titelkandidaat (op dit moment 2e) Vitesse uit Arnhem.

Januari wordt toch langzaam onze favoriete maand. En vergeet niet; we mogen er nog 2 wedstrijden in spelen.

HomedaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten