Utreg

FC Utrecht - VVV

Na de afgelaste wedstrijd tegen Sparta, staan de Venlonaren voor een lastige reeks met 3 uitwedstrijden en een thuiswedstrijd (Utrecht uit, AZ thuis en vervolgens Vitessen en Feyenoord uit). Voor mezelf is het toch een beetje een AwayDay, want ik ga de wedstrijd op een andere televisie kijken dan normaal. Het begint glad te worden, maar koud is het niet meer. Dat wordt bevestigd door een mooie jonge dame die me voorbij fiets in een uitermate kort rokje. Als die maar niet op de plaat gaat met dit gladde weer, want wat ik nu al zie laat niets aan verbeelding over.

Ow wacht, het ging over voetbal ik loop door naar mijn eindbestemming en schakel nu ook weer over op het wedstrijdverslag. Eenmaal aangekomen op de ‘uitwedstrijd-bank’, wordt ik goed voorzien van bier en zelfgemaakte cake (lekker).

Utrecht is een team dat moeizaam gestart is, maar gezien het potentieel en kwaliteit van de gehele selectie is het verbazingwekkend dat ze maar 6 punten boven ons staan. De ploeg scoort echter moeizaam en heeft daarom met enige regelmaat al onnodige punten laten liggen. En dan komen de Venlonaren weer langs. Die weten tegen ploegen die moeite hebben met scoren (en dus niet weglopen qua score), vaak in dit soort wedstrijden een puntje uit het vuur te slepen.

Utrecht schiet uit de startblokken en VVV heeft veel moeite met de vlot combinerende Utrechters. Deze voldoen echter aan bovenstaande verwachting. Enkele grote kansen worden al gemist en de wedstrijd is net begonnen. VVV ontsnapt enkele malen en komt langzaam wat meer in het spel voor. Een prima counter lijkt tot de eerste grote kans voor VVV te leiden, echter de aanstormende Christos Donis wordt in de weg gelopen door Machach, die vandaag niet de meest gelukkige wedstrijd speelde. Foute keuzes, en vaak veel te vaak doorgedreven dribbels van de spelmaker van VVV zorgen ervoor dat er enkele kansen niet goed uitgespeeld worden. Zo slaat hij voor rust ook nog eens de vrijstaande Giakoumakis over, en tracht zelf te scoren, waardoor weer een prima mogelijkheid voor de Venlonaren teniet gedaan wordt.

Aan de overzijde is er dan weer eens een VAR momentje. Post springt, en krijgt van achteren de bal tegen zich aan gekopt…. Penalty.. Ons inziens discutabel, maar het kan. Op TV kan men zien waar Maher normaal schiet. Is dit ook op de schermen in het stadion te zien? Kirschbaum gaat namelijk die hoek in, en maakt een uitstekende redding. Het blijft 0-0 tot aan de rust, waarbij Kirschbaum zich nog wel een keer prima strekt en de bal tegen de paal op duwt.

Na rust doet zich eenzelfde situatie voor als in de eerste helft. Machach wacht veel te lang om Tasos Donis in stelling te brengen, maar met een puntertje weet hij hem uiteindelijk toch nog door te tikken naar links. Waar nu de andere Donis klaar staat om uit te halen, is het deze keer spits Giakoumakis die zijn medespeler in de weg loopt, en zo (net als voor rust) een goede schietkans om zeep helpt. Utrecht gaat wisselen, en het verschil in budget wordt even duidelijk gemaakt. Erin komen: Mahi, Ramselaar en Sylla toch niet de minsten. VVV moet de geblesseerde DaGraca vervangen door Arjan Swinkels.

Utrecht zet weer even aan, en het is weer alle hens aan dek in de Venlose achterhoede. Het moeizaam scorende Utrecht opent vervolgens de score, maar heeft daar wel de hulp van VVV bij nodig. Een niet al te beste kopbal, wordt door Pacho van richting veranderd 1-0. Kirschbaum moet vervolgens nog enkele malen reddend optreden en paal en lat zijn VVV ook weer eens goed gezind. Het blijft maar 1-0. Kan het dan toch weer volgens het aloude patroon waarin VVV de laatste jaren bij dit soort standen dan toch nog toe weet te slaan? Kansen worden er vooralsnog niet echt meer gecreeërd, en het is de tweede invaller die met een afstandsschot de 2-0 aan laat tekenen. Einde verhaal (lijkt het). Maar niets is zoals het lijkt, als daar ineens weer Giakoumakis is, die nog door de keeper getorpedeerd wordt, terwijl een Utrechtse verdediger de situatie al opgelost heeft.

Penalty voor VVV. Weer zo’n staatje op ESPN, maar nu met wat meer stipjes van genomen penalty’s. Jakko maakt er weer een stipje bij, door de bal ergens totaal anders in te schieten dan voorgaande keren; Stijf in de kruising.

We hebben weer hoop, nog 5 minuten…. Een keer goedvallen. Het gebeurd ook nog (dat die bal goed valt dan). Danny neemt de bal prima aan op randje strafschopgebied en haalt uit……… we zien het al gebeuren. De bal wordt echter geblokt door een Utrecht speler. Hands wellicht nog….. Nee.

Dat was nog ff dichtbij en toch bijna een puntje. Aan de overzijde countert Utrecht naar 3-1, het is afgelopen. Natuurlijk hadden we bij diverse momenten het nodige geluk, aan de andere kant; wat beter uitspelen en overzicht en we hadden ook zomaar zelf de eerste kunnen scoren.

Teller blijft op 22 punten staan, Jakko gaat naar 22 doelpunten. Nu eerst de kwartfinale van de beker, en dan 3 lastige wedstrijden op rij. Elk punt daarin is meegenomen.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten