Bca291f3 aca1 4650 887c 9fd615d1fdc3

Fortuna Sittard - VVV

Met Fortuna Sittard – VVV Venlo, staat de laatste wedstrijd in januari op de kalender. Een maand waarin VVV wederom een prima serie neer heeft gezet. Kunnen de Venlonaren deze serie doortrekken? Of is het (ook qua punten) opgebloeide Fortuna het team dat een einde maakt aan deze reeks? In elk geval is de beleving bij de Venlose achterban in aanloop naar deze wedstrijd anders dan voor de winterstop. Daar waar de gedachtegang voor elke wedstrijd was; overleven, punten trachten te sprokkelen, is er nu vertrouwen (zeker na de wedstrijd tegen Vitesse). Er wordt gesproken over de kansen die er liggen voor de geelzwarten. Een totaal andere mindset dan 1,5 maand geleden.

Voor de wedstrijd hebben enkele supportersgroepen een mooie actie georganiseerd om de het team uit te zwaaien, en ook te laten weten hoe belangrijk deze wedstrijd is. Bij Stadion De Koel staat een grote groep die met fakkels en vuurwerk de bus “uitzwaaien”. Onderweg naar de provinciegenoot, staan er ook op enkele viaducten supporters met doeken en fakkels. Dat zag er allemaal prima uit. Als alle kruitdampen opgetrokken zijn, kunnen we ons klaar maken voor de wedstrijd. En ook in Sittard laten de supporters van de tegenstander van zich horen. Bij aanvang van de wedstrijd een grote siervuurwerk actie. Nadeel is dat sommige onderdelen van het vuurwerk op het veld vallen. De wedstrijd is net bezig en wordt alweer ‘gestaakt’. Gelukkig duurt dit maar even, en kan de wedstrijd weer van start. Beide teams starten voorzichtig (wellicht met de gedachte dat elk één punt ook niet verkeerd is?). Fortuna laat de bal aan VVV, VVV heeft moeite met de compacte speelwijze van de sittardse ploeg. Corners en vrije trappen leveren wat gevaar op, en het is tweemaal Gelmi die de kans heeft om VVV op voorsprong te brengen. De eerste gaat onbesuisd over, de tweede valt ongelukkig op de lat. Dat zal niet het enige ongelukkige zijn voor de centrale verdediger van VVV vanavond. Een te korte terugspeelbal levert de eerste grote kans op voor Fortuna, halverwege het veld kan Kirschbaum nog enigszins redding brengen. De bal blijft in het spel, en het verlaten doel nodigt uit voor een afstandsschot. Dat komt er ook, maar DaGraca brengt redding ten koste van een corner. Uit die corner is het wel raak. Flemming loopt makkelijk weg bij Gelmi en kan vrij inkoppen. VVV probeert gedurende de eerste helft het veldoverwicht dat door Fortuna weggegeven wordt in doelpunten om te zetten, maar dat lukt niet. Spits Giakoumakis wordt menigmaal hard aangepakt. Maar scheidsrechter Gözübüyük (toch vaak geen goede combinatie in wedstrijden met VVV), ziet niets in deze acties die gericht zijn op de rug van “Jakko”. Rust 1-0.

De wedstrijd is zeker niet hoogstaand (van beide partijen), maar nog steeds is het gevoel dat de gelijkmaker tot de mogelijkheden behoort. De aanvoer naar voren gaat lastig. Machach wordt kort op de huid gezeten en dat is zeker een verdienste van Fortuna, echter vaak als de ruimte er wel is loopt hij zich vanavond ook zelf vast. Beide factoren doen het aanvalsspel van VVV geen goed. Fortuna komt in de 58e minuut op een 2-0 voorsprong, en wederom is de aanleiding voor het tegendoelpunt bij VVV zelf te zoeken. Achterin wordt de bal dusdanig ingespeeld dat de verdediger in de problemen komt. Terwijl deze situatie zich bijna aan de zijlijn afspeelt, lopen twee spelers in het strafschopgebied. DaGraca loopt tegen de Fortuna-speler op, en ineens is daar een penalty. Natuurlijk kijken wij door een geel-zwarte bril, maar de herhaling laat (volgens ons) toch duidelijk zien dat de Fortunaspeler eerst een beweging naar DaGraca maakt, en hem zo opvangt. Vervolgens gaan beiden neer. Penalty (wie heeft dit in hemelsnaam gezien). De scheids kijkt de andere kant op. De grensrechter reageert helemaal niet……. Gözübüyük staat weer eens in de schijnwerper, 2-0.

Gezien het verloop van de wedstrijd gaat het lastig worden. Zoveel creëren we nou ook weer niet meer na rust. Aanvallend wisselen dus, en dat doet HdK dan ook snel. Even later zit VVV weer in de wedstrijd. Vrije trap Vito, en wie anders dan…………….. maakt er 2-1 van. Het blijft onvoorstelbaar. Doelpunt nummer 21 voor onze Griekse held. Straks maar ff zo’n schoteltje bestellen bij het Griekse restaurant.

Er is nog tijd genoeg om een punt binnen te slepen. VVV blijft proberen en er doen zich enkele mogelijkheidjes voor. Het dichts bij is Danny Post, die met een pegel van buiten de 16 net naast het doel schiet. VVV gaat meer pompen, maar er komen weinig echt hachelijke situaties voor het doel van Fortuna uit voort. De bal wil maar niet een keer (al is het maar per ongeluk) goed vallen. Uit een van de zeer spaarzame counters van Fortuna is het dan raak aan de overkant. Een goed schot wordt gepareerd door Kirschbaum, en hier valt de bal wel goed, precies voor de voeten van Rienstra 3-1. Afgelopen. Of toch niet…….. aan de overkant is alweer snel genoeg raak. Torino Hunte, die gehoord heeft van de ketchupfles-theorie van Ruud van Nistelrooy, gaat deze theorie in de praktijk brengen, en scoort voor de tweede wedstrijd op rij. 3-2. We zitten in de dying seconds van de wedstrijd. Het is te laat. Fortuna wint met 3-2. VVV doet zichzelf helaas vooral tekort met persoonlijke fouten achterin. Puntje was verdiend geweest en had de maand januari nog een laatste kers op de taart kunnen geven. Een mooie serie komt ten einde, maar zo gaat dat natuurlijk met elke serie, ooit houdt ie een keer op.

Volgende week is Sparta Rotterdam de tegenstander. Ook hier liggen weer mogelijkheden voor de venlonaren. Leren van de fouten die gemaakt zijn, en op jacht naar belangrijke punten. Het voordeel is dat we in januari een buffertje naar beneden opgebouwd hebben. Vandaag maar eens kijken wat de overige uitslagen dit weekend zijn, en vooral hoe de versterkingen die deze teams de afgelopen week binnengehaald hebben, uitpakken. Daarnaast nog even genieten van alle filmpjes en foto’s die voorbij komen van de mooie supporters actie. Goed gedaan mannen!!!!

#HomeDaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten