Denbosch

Gone in 60 seconds.

Op de wedstrijd kalender staat Den Bosch – VVV. De Boschenaren staan laag op de ranglijst, maar laten wekelijks zien leuk te kunnen voetballen. Wat (vooralsnog) niet goed lukt is om dit goede voetbal ook om te zetten in resultaten. Dus ondanks de stand op de ranglijst: oppassen. Nu geldt dat toch al vaak als VVV tegen een laagvlieger speelt, maar in dit geval dus nog ietsje meer.

De aanloop naar deze wedstrijd roept alweer de nodige vragen op. Voor het grote uitvak in ‘De Vliert’ worden ongeveer 160 kaarten verkocht. Onder het mom van geen parkeerplaatsen beschikbaar. Beetje een raar verhaal weer. Dus maar eens informeren bij de tegenstander. Het antwoord is weer schrijnend: ‘nee hoor, jullie hebben 400 kaarten ter beschikking gekregen’. Wat is hier toch allemaal aan de hand? Laat ik voorop stellen, die 400 hadden we nooit gehaald. Maar vanaf woensdag/donderdag hadden we wellicht nog een paar extra kaartjes kunnen verkopen? Zou me verbaasd hebben als we daarmee over de 200 gegaan zouden zijn. De VVV supporters hebben weer een parkeerprobleem. Hoe doen andere clubs dat dan, die dat vak wel volkrijgen? Komen die allemaal op de fiets of zo? De parkeercapaciteit wordt in elk geval niet miraculeus groter als er een andere club langskomt. Wij gaan in elk geval voor een volgende wedstrijd contact zoeken met Hans Klok. Wellicht dat hij auto’s kan laten verdwijnen, of tien supporters in een auto kan goochelen.

Op de heenweg naar Den Bosch hoort natuurlijk een Bosche bol. Dus in de bus gaan we even rond met de mini-versie van deze slagroombommen, als intro-tje naar deze wedstrijd. Geen files, dus een soepel ritje. De wedstrijd begint met een pyro-eerbetoon aan de overleden darter Toon Greebe. De wedstrijd begint, en het is Den Bosch die vanaf minuut één het initiatief in de wedstrijd pakt. Van onze collega’s uit Den Bosch kregen we al de tip dat er een speler is waar we op moesten letten; de nummer 40. De Blauw-witten combineren er op los, en VVV weet zich geen raad met de positiewisselingen en snelle combinaties. Jan de Boer staat met enige regelmaat in het centrum van de belangstelling. VVV houdt het ongeveer een kwartiertje vol, voordat die eerder genoemde nummer 40 een ‘Allouchje’ doet. 1-0 voor Den Bosch. VVV zet er bar weinig tegenover, en het enige dat ik me echt kan herinneren is een prachtige crossbal van Smans op Kaasstrup. Helaas weet de laatste deze niet op waarde te schatten en schiet deze bal richting maan. Voor rust dan toch een klein momentje. Een schot recht op de keeper, en onze wapenfeiten voor het eerste deel van deze wedstrijd zijn benoemd.

Was dat kansje, vlak voor rust, dan wel een waarschuwing voor de Bosschenaren? Zo ja, hadden ze wat beter op moeten letten. Direvt na rust is het Dylan Timber die VVV met een prachtige goal op 1-1 zet. Het juichen is nog niet verstomd, of binnen 60 seconden ligt de tweede er al in, door de speler met de meeste dreiging aan Venlose zijde; Martijn Berden. 1-2. En eigenlijk is het daarmee ook wel weer gezegd. Den Bosch pakt weer het initiatief. Na een paar gemiste kansen voor de tegenstander, een rode kaart voor oud VVV-speler Gideon Zelalem en een extra kwartiertje pauze (het bekertjes syndroom van de knvb), sukkelen we naar het einde van de wedstrijd. VVV krijgt geen grip op de tegenstander, ondanks de man meer situatie. 60 seconden waren dus voldoende om de drie punten te ‘stelen’. Terug naar Venlo, blijkt dat er toch wel veel voetbalverstand in die bus zit. 8 personen hebben de rust- en eindstand goed voorspeld, en moeten dus de hoofdprijs delen. De buit is daardoor flink minder… maar toch… weer een paar gratis ‘kleppe’. Laten we die dan maar op de overwinning pakken. Volgende week weer een uitwedstrijd (Den Haag).

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten