Helmonduit

Helmond - VVV

Maandagavond voetbal. Normaliter mag je dan op bezoek bij een van de jong-teams in deze competitie. Vanavond is dat echter anders. Een hele speelronde in de KKD is verschoven naar deze dag nadat op de originele speeldag de weersomstandigheden dusdanig waren dat er niet verantwoord, m.b.t. veiligheid, gevoetbald kon worden. We hebben met deze midweekse wedstrijd in elk geval het voordeel dat we tegen de tegenstander mogen aantreden, die de minste reisafstand benodigd. Met 4 volle bussen wordt de reis ingezet. Tegenstander is vandaag dan ook hekkensluiter Helmond Sport. De thuiswedstrijd werd nipt gewonnen door de Venlonaren door een doelpunt van Helmonder Essanoussi in de laatste minuten van de wedstrijd.

Beide teams komen in elk geval op het veld na een oor-wassing op vrijdagavond, en hebben dus snel genoeg de kans om de nasmaak van die nederlaag weg te poetsen. Dat doen ook de Venlo supporters, want ‘gespoeld’ wordt er op de heenweg. Gelukkig is de afstand niet zo groot, anders moeten we in het vervolg een extra busje voor de catering in gaan zetten. De sfeer zit er in elk geval al goed in, ondanks dat er een verplichte bus-combi geldt voor deze wedstrijd. Aangekomen bij het stadion worden de bussen tot op de laatste millimeter geparkeerd, en worden bij het betreden van het stadion de supporters gefouilleerd, zodoende kunnen er geen ongeoorloofde (sfeerverhogende) materialen mee het stadion in genomen worden. Eenmaal aangekomen in het uitvak zelf, is er direct een prima sfeertje. Voor aanvang van de wedstrijd blijkt in elk geval dat het fouilleren ook niet waterdicht is (mijn gedachten dwalen af, waar de spullen dan verstopt cq ingestoken worden zodat ze niet ontdekt worden…….. a dirty mind………….). Het uitvak licht geel op en dat zal nog wel eens gevolgd worden bij een treffer van VVV. We weten in elk geval dat de materialen die we kopen vlamvertragend/dovend zijn, want een spandoek heeft wel een groot brandgat, maar heeft dus (zoal het hoort) geen vlam gevat. (daar betalen we ook een leuke cent voor)

Hetzelfde zien we met een stuk kunstgras voor het uitvak. Daar ontstaan een geblakerd stukje speelveld. Ja wij kunnen er nu over meepraten; ook een reden waarom je geen kunstgras wil hebben.

VVV begint de wedstrijd met de nodige personele problemen. Gevolg is dat er her en der wat geschoven moet worden, en Hussein Ngobi zijn debuut maakt voor de Venlonaren. VVV lijkt snel op voorsprong te komen, maar via de doelman en de lat, gaat de bal niet in het doel. VVV probeert combinerend het doel van de tegenstander te bereiken. Helmond gebruikt de ouderwetse Pim Balkestijen – Juul Reimerink variant. Linksachter vanuit de zone met een lange bal de rechtsbuiten bereiken. Hier gaat vanuit Helmondse kant in elk geval het meeste gevaar vanuit. Beide teams houden zich redelijk in evenwicht. Irritatie is er in elk geval alom voor de scheids, heeft hij al eens gefloten voor een overtreding van Helmond? Dat maakt die in enkele minuten echter goed door twee overtredingen van een Helmondspeler ook direct te begeleiden met een gele kaart. 2x geel en na 20 minuten een man-meer situatie tegen de nummer laatst van de KKD. Dat kan toch niet meer misgaan. Althans dat zou je zeggen; Helmond scoort de 1-0, echter die telt niet wegens buitenspel. Klein waarschuwingsschot van de Helmonders. Vlak voor rust weet VVV echter de eerste klap uit te delen. 0-1 door Johansson, en een dolgelukkige Hussein Ngobi is de speler die de assist aanlevert. Leuk om te zien die beleving en vreugde. Na rust is Helmond nog een keer dicht bij de gelijkmaker (kopbal op de paal), maar het is VVV dat uit enkele grotere mogelijkheden nog 2x scoort (Venema) en de wedstrijd zonder veel moeite over de streep trekt. Nog een flink eindfeestje in het uitvak, en de weg naar huis kan weer ingezet worden.

Komende zaterdag staat er een ander formaat tegenstander op de kalender. Van de onderzijde van de ranglijst naar de bovenzijde van de ranglijst. FC Emmen komt op bezoek en heeft deze avond de koppositie overgenomen van FC Volendam.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten