Hervvv 2021 05 02 172943

Heracles - VVV

Het is gedaan, maar toch nog niet helemaal. VVV moest tegen de Almeloërs eigenlijk punten pakken in aanloop naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, maar slaagde daarin niet, en moest daarom de twaalfde (!) nederlaag op rij incasseren.

Het eerste deel van de wedstrijd verloopt zo slecht nog niet voor de Venlonaren (zeker bezien de voorgaande wedstrijd tegen Sparta). Het spelbeeld is redelijk ‘neutraal’ VVV staat gegroepeerd, en geeft eigenlijk niets weg. Echte paniek is er pas na een half uur. Hoekschop Heracles, en een kleine verandering in looplijn zorgt ervoor dat verdediger Pröpper vrij in mag koppen. De bal scheert rakelings over het doel van Kirschbaum.

5 minuten later is het dan wel raak. Vooral de manier waarop was tekenend voor het VVV van dit seizoen. VVV staat gegroepeerd, en de bal is in de achterste linie van Heracles, die zich op dat moment op de middellijn bevind. Dit is normaliter een redelijk ongevaarlijke situatie. Echter de bal wordt ineens doorgestoken naar de diep lopende spits van Heracles. De bal komt op deze manier, in een keer, aan in het strafschopgebied van VVV. Een kap, een schot en het is 1-0. Een onbegrijpelijk doelpunt, hoe kan vanuit deze situatie zo’n kans ontstaan? Waarom staat DaGraca daar zo uit positie is de eerste gedachte.

Dan komt de herhaling, en zien we hoe het misgaat. Op het moment van spelen laat Dekker de dekking lopen van de spits, begeeft zichzelf naar het centrum, en zorgt er zo voor dat de centrumspits van Heracles die bal niet aangespeeld krijgt met iemand in zijn rug, maar dat hij kan anticiperen op een lopende bal. DaGraca kan alleen nog maar reageren, en wordt vervolgens makkelijk uitgekapt, maar ook hier kun je afvragen waarom Dekker zichzelf dan niet dusdanig gepositioneerd heeft dat hij in dit geval de rugdekking voor DaGraca verzorgt. Een pijnlijke tegenstreffer, ingeleid door foute keuzes.

Even later is het bijna 2-0. Kirschbaum brengt redding. Aan de overkant is nog niet veel gebeurd. En de twee mogelijkheden die er waren, kunnen weer onder de noemer ‘net niet’ geschaard worden. Eenmaal lijkt Hunte ervandoor te gaan, de bal die hem op weg moet sturen, is echter tekort. Een mogelijkheid om Giakoumakis in stelling te brengen is ook weer net niet op maat. Ipv een bal waar de Griek direkt het doel onder vuur kan nemen is ook weer niet goed genoeg, de poging om de bal dan maar door te spelen naar Roemer mislukt.

Toch is er na de 1-0 ineens de mogelijkheid om 1-1 te scoren. Roemer lijkt de bal in een leeg doel te kunnen schuiven, maar is niet snel genoeg, waardoor keeper Blaswich zich toch nog voor de bal kan gooien. Corner VVV – counter Heracles, overtreding VVV, vrije trap Heracles 2-0.

In de pauze 3 wissels. Maar we zijn nog geen 30 seconden bezig of de eerste grote kans voor Heracles is alweer een feit. Kirschbaum brengt wederom redding. Dan lijkt VVV toch weer een beetje uit zijn schulp te kruipen. We staan wat dieper, en maken het daar Heracles soms lastig. We krijgen zelfs wat kansjes….. zou het dan toch….. Nee, die hoop wordt snel de grond in geboord. 10 minuten na rust is het 3-0. Over en sluiten voor vandaag. Het wordt nog 4-0 maar daar is alles mee gezegd over de wedstrijd.

Laten we ons dan maar even op wat positieve punten focussen; allereerst de Venlose achterban. Vorige week ging er al een groep supporters helemaal naar Rotterdam om daar nog een actie te doen op het moment dat de spelersbus de reis hervatte na een lunch-onderbreking. Er wordt een video-actie (video’s veur VVV) gestart om de ploeg te steunen/motiveren voor de laatste wedstrijden, en ook tijdens deze wedstrijd weer een mooi doek in het uitvak. Daar kan ik dan toch wel weer van genieten. Die steun voor de ploeg, ook in moeilijke tijden.

Tijdens de wedstrijd gaat het doek deels los, en komt op twitter een wel heel toepasselijke tweet voorbij met een foto van het loshangende doek: ‘het doek is gevallen voor VVV’

Maar is dit wel zo? Nee, in theorie niet. 2x winst en het kan nog (al zou het maar voor de play-off plek zijn). Hoe een aangeslagen ploeg dit moet realiseren blijft voor ons de vraag. De moedeloosheid op social-media slaat toe bij de achterban na 12 potjes zonder punten. Desondanks zijn we op dit moment nog niet gedegradeerd. Het is duidelijk, VVV heeft geen Houdini-Act nodig om te ontsnappen aan degradatie. Een Houdini-Act is namelijk een gepland en perfect uitgevoerd ontsnappingsplan. VVV is op zoek naar een Marc Rutte-Act. Veel fout doen, en er toch mee wegkomen.

Hoe? Ik heb geen idee. In de Rocky films kreeg Sylvester Stallone ook vaak de nodige klappen om uiteindelijk toch weer halfdood te winnen. Laten we ons daar dan maar aan vasthouden “ADRIAAAAAAN”…………………………………………… (voor wie hem niet snapt, kijk maar ff naar het einde van Rocky1)

Volgens velen zijn we al dood, maar nog niet begraven. Dus op naar RKC, dan is het echt ‘de dood of de gladiolen’. De laatste strohalm moet gepakt worden. aanknopingspunten: nul, maar who cares, we zijn namelijk nog steeds niet begraven.

#HomeDaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten