Jpsvvv

Jong psv - VVV

Jong PSV – VVV Venlo.

Kortgezegd: K*T, inzendingen voor deze rebus kunnen naar………………….

Jong teams, ze blijven voor mezelf een vreemde eend in de bijt. In dit geval Jong-PSV. Het blijven voor de meeste supporters onaantrekkelijke wedstrijden, want ondanks dat deze ‘awayday’ maar op zo’n 45 minuten afstand van Venlo ligt, is de animo om dit soort wedstrijden te bezoeken niet al te hoog. Desondanks zit er een behoorlijk groepje supporters op de beschikbare staantribune (ik ben deze keer vergeten te vragen hoeveel). Een onoverdekte staantribune valt de gasten ten deel, inclusief 90 minuten regen. In de bus is een slimme marktkoopman aanwezig, hij heeft regenponcho’s bij zich (ook nog eens in de goede kleur). Paraplu’s willen ook nog helpen, en daarnaast heb je ook nog gewoon een groep die het niet boeit en in de regen blijft staan. Al met al bezien, een entourage die past bij dit soort wedstrijden. Tel daar ook nog eens het geweldige track-record bij dat VVV tegen Jong-PSV heeft, en je kunt er niet anders van maken dan dat het ontzettend knap is dat er nog VVV-supporters aanwezig zijn.

De wedstrijd dan, VVV lijkt goed te beginnen, speelt in het begin redelijk veel op de helft van de tegenstander, en krijgt via Sorga een enorme kans. Hij raakt de bal een metertje of 6 voor het doel niet goed, waardoor de Venlonaren niet op voorsprong komen, en zo met een snelle goal een tikkie uitdelen aan de tegenstander. Het spelbeeld kentert echter snel, en de Venlonaren komen steeds moeilijker van de eigen helft af. Zima moet al een keer redding brengen, maar even later is het toch JPSV die op voorsprong komt. Een hoge bal wordt niet goed verwerkt door Zima, en valt voor de voeten van de inlopende Bakayoko, 1-0. Vlak voor rust krijgt PSV ook nog een penalty. Hoe of wat….. lastig te volgen. Het zicht vanuit de tribune vanachter het doel is niet bijster goed. Vangnetten, vogelhuisjes (of was het toch een elektriciteitskastje), en de lat van het doel ontnemen ons, vanuit deze positie, grotendeels goed zicht op het veld. De pingel gaat erin, en het is 2-0. Het is weer zo’n avond, althans zo lijkt het…….. maar een ding is zeker; ook in deze niet motiverende omstandigheden, ligt het niet aan het kleine groepje supporters dat aanwezig is. Ook nu weer hoorbaar aanwezig voor hun ploeg. Respect.

Vlak na rust krijgen zij in elk geval loon naar werken. Ze mogen binnen de minuut juichen voor de aansluitingstreffer van Sorga. We gaan er nog eens goed voor staan, en zowaar, even later is het bijna Roemer die de gelijkmaker scoort. De doelman brengt redding. Daarna probeert VVV het wel, maar loopt de tijd verder en verder weg. Hulp van de scheidsrechter is er niet in elk geval. Zo makkelijk en snel (terecht trouwens na het zien van de beelden), als een penalty tegen VVV gegeven wordt, zijn er twee momenten waarbij de Venlonaren er geen krijgen. In beide gevallen kan ik geen oordeel vellen maar het is eenmaal Roemer die neergaat in het strafschopgebied, en bij een schot op doel zijn er ook diverse VVV-ers die een handsbal claimen. Helaas, VVV stelt geen elektronische apparatuur beschikbaar als wedstrijdpresentje voor de scheidsrechter en mag dus naar een strafschop fluiten. De wedstrijd eindigt zoals wel vaker tegen jong-PSV; roemloos. De Venlose supporters druipen letterlijk af. Terug naar Venlo en blik vooruit op de Limburgse derby tegen MVV.

In de bus is het vooralsnog opdrogen, maar als Venlo nog maar zo’n 15 minuten verwijderd is, komt er weer wat leven in de brouwerij. Allereerst is er het geweldige optreden van Vincent H. die de bus voorziet van een optreden die velen aan hun seks-leven doet denken: lang en onhandig (maar wel grappig), toewerken naar het hoogtepunt, en tot slot een teleurstellende klapper. Weer 5 minuten van ieders leven in de bus verspild (?). Ach we zijn in elk geval weer 5 minuten dichter bij Venlo. ‘Alles Heej is VVV’ passeert nog een keer de revu voordat de Venlonaren in de eindspurt nog een “We are VVV…” en “we gaan op sjengenjacht” inzet. Moet kunnen, aangezien een nederlaag van VVV, best even verwerkt mag worden, maar het is natuurlijk ook niet het einde van de wereld.

Voor hen die er waren en deze entourage en weersomstandigheden getrotseerd hebben voor een potje K*tvoetbal: toppers.

Next stop: De Koel, tegenstander MVV. Tot dan.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten