Zeiknat1

Jong PSV - VVV

ZEIKNAT

ZEIKNAT. Het meest gehoorde woord gisteravond. Daar waar andere eerste divisieclubs verplicht zijn een overdekt uitvak te hebben, daar mogen de clubs met het meeste geld, de supporters van de tegenpartij letterlijk in de regen laten staan. In de sequel van 2 seizoenen geleden mochten de Venlose supporters wederom van de tribunes afregenen. En zoals wel vaker een een vervolg, gaat er in deel 2 altijd een schepje bovenop. Zo ook gisteravond.

Maar allereerst worden we als bestuur van de supportersvereniging nog even uitgenodigd door de SV van de thuisclub. En zoals gebruikelijk is dat bij PSV (of dat nu jong of het eerste is) altijd hartelijk ontvangen. Daar kan een andere topclub in Nederland zich wel een voorbeeld aan nemen. De regen begint inmiddels met bakken uit de lucht te vallen, en tegen de tijd dat we voetbal willen gaan kijken, krijgen we ook nog het aanbod om op de overdekte thuistribune te gaan zitten. Een blik naar het uitvak, waar de meegereisde 150 supporters (meer kaarten kregen we niet), gezamenlijk springen en zingen op een ritme, zegt ons echter genoeg. Samen uit, samen thuis. Samen voor de club, samen achter de club. Dus daar gaan we; op naar het uitvak. Gelukkig had in de bus nog iemand wat poncho’s in de aanbieding. Die hou ik nog even als Joker ‘in the pocket’

Mijn meegenomen biertje was al half leeggedronken, maar eenmaal aangekomen bij een plekje op de tribune is hij alweer bijna vol geregend. Hoe maak je van Bavaria een Heineken? Zo dus. En zoals de meesten me kennen ben ik niet uitermate politiek correct. En dus gaan allerlei andere opmerkingen ook gewoon in dit verhaal. Als ik op de tribune aankom zijn de meeste dames al zeiknat. Om rare dingen te voorkomen, doe ik snel mijn beschermingsmiddel aan (die poncho), en een kleine 10 minuten nadat de wedstrijd begonnen is, begint ie voor mij ook. We komen hier immers nog altijd om te voetballen. Dat blijkt trouwens uitermate lastig te gaan. De regen maakt het veld gedurende de wedstrijd steeds lastiger te bespelen. Het sprankelende van de thuiswedstrijd tegen NAC is, mede door de omstandigheden, verdwenen. Een overtreding van de doelman op Kaastrup, maar geen strafschop.

Vervolgens 15 minuten wachten. We zien de scheidsrechter nog even naar buiten komen…. Afgelast?.... Nee we gaan door. Iedereen is inmiddels zeiknat. De poncho’s helpen tegen dit weer ook niet meer. En dat wordt na rust goed weergegeven als het ‘Naat wies op de onderboks’ te horen is. Als er dan toch iets is om van te genieten, zijn het wel de 150 meegereisde supporters. Ook na rust gaan ze weer vol door. De man achter de trommel zorgt er in elk geval voor dat bij elke slag ook weer wat regen naar boven gestuurd wordt….. dit in combinatie met de vocale steun van de overige supporters zorgt er wellicht voor dat het blijft regenen? Ik kan me namelijk genoeg oude cowboyfilms herinneren waar tromgeroffel, zingen en dansen ervoor moest zorgen dat het ging regenen. Een ding is zeker; vandaag geen blote buiken, zoals twee weken geleden bij Telstar.

Op het veld rolt de bal steeds minder, maar VVV gaat in elk geval nog voor de winst. Ketting mist een enorme kans, na (wederom) een prima actie van Simon Janssen. Maar als een echte verdediger weet hij de bal voor de lijn te stoppen ipv over de lijn te frommelen. Het wordt nog af en toe behoorlijk spannend voor het doel van PSV, maar de bal gaat er niet in. En de laatste minuten, als vooral PSV de bal heeft, krijg ik het toch nog wel af en toe een beetje benauwd (en dat ondanks dat we inmiddels zeik- en zeiknat zijn). Zo erg wordt het in elk geval niet. Dan maar 0-0. We zwemmen terug naar de bus, en ontdaan van poncho’s en jassen, is het overduidelijk. Iedereen is echt nat tot op de onderboks. Nog 45 minuten terug naar Venlo, opdrogen doen we niet meer, en langzaam koel je zelfs nog wat verder af. Dit is een wedstrijd om snel te vergeten, maar ook een om in de toekomst nog wel eens een leuke anekdote te vertellen….. weet je nog bij jong-psv uit?

Vooralsnog wil ik hem eigenlijk wel heel snel vergeten; hete douche (ja gewoon nog een keer nat worden) en naar bed.

Next stop: Helmond thuis. Hoe hard het daar ook zal regenen, zeiknat (behalve van een bierdouche) zullen we daar niet worden.

Tot slot net als vorig jaar: heb je een foto van je zeiknatte Awayday? Stuur ze ons !

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten