Mvvvvv

MVV - VVV

Wat is er lekkerder dan een provinciegenoot een pak slaag geven? Het antwoord is: om dat mee te mogen maken in een goedgevuld uitvak. De feestvreugde van de uitsupporters vs de frustratie en teleurstelling die van de thuistribunes afdruipt. Gisteravond was zo’n avond waar je als uitsupporter nog jaren van had na kunnen genieten. Het mocht niet zo zijn. De huidige regerings-regeltjes zorgen ervoor dat we allemaal thuis naar een illegaal streampje op zoek gaan, en her en der supporters overal samenkomen in besloten ruimtes. Zo, die regels hebben weer het juiste effect.

Na wat kabel-geklooi, hebben we een streampje op de beamer staan. Vanuit supporterscollectief Nederland, komen alle spelers het veld op met elk een shirt met daarop één letter. De gezamelijke tekst van elf spelers vormt dan STADIONSVOL. Daar waar op alle andere velden het statement goed en duidelijk leesbaar is, doen de spelers van VVV de spiegelbeeldversie LOVSNOIDATS. Tja…

Is deze fout een inleiding tot een ongekend foutenfestival? Nou als dat zo is, dan is dat zeker niet van Venlose zijde. Koud in het veld ligt de bal na drie minuten al in het doel van MVV. En daar was al een enorme kans van Schroijen aan vooraf gegaan in de eerste minuut. VVV is ontketend, de bal gaat snel door de Venlose gelederen en de spelers van MVV weet niet wat ze overkomt. VVV ‘stormt’ door en wonder boven wonder blijft de 0-1 nog zo’n 10 minuten op het scorebord staan. Dan is het weer El Klasbak die zijn tweede van de avond lijkt te scoren. Op alle sites wordt de treffer echter benoemd als een eigendoelpunt van doelman Matthys (?). En daar is het nog niet mee gedaan. Vlak voor rust wordt de zege al zo’n beetje zeker gesteld door (weer) El Klasbak, en Venema. 0-4 voor rust. Feest in de woonkamer, maar toch een beetje teleurstelling dat we niet aanwezig mochten zijn. Tussendoor krijgen we wat beelden van supporters die wel in het stadion zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik me daar rustig zou moeten houden op de tribune. De rust is bereikt en de wervelwind van VVV moet ook even verwerkt worden in de diverse woonkamers. Wat hebben we zojuist allemaal gezien? Prima voetbal, prima debutanten, een nieuweling die binnen twee wedstrijden al bijna clubtopscoorder is. In de rust FF twitteren dat dat tweede doelpunt natuurlijk nooit een eigendoelpunt is, wellicht helpt het wat. Via andere kanalen stromen de oproepen al binnen om naar De Koel te gaan en daar nog een feestje te vieren met de terugkerende spelers.

Na rust hoop je als VVV supporter op een nog grotere afstraffing. Het voetbal was wat minder dominant, grote kansen waren er echter wel degelijk nog. MVV heeft vanavond werkelijk NIETS in te brengen, en weet zich (in tegenstelling tot de wedstrijd in Venlo), welgeteld één kans te creeëren, die vakkundig door Delano gekeerd wordt. Waar MVV in de rust al het nodige nieuwe spelersmateriaal inbracht, gaat Jos gedurende de tweede helft wat andere spelers inbrengen. Wederom Man of the Match Rayan El Azrak wordt nog een publiekswissel gegund?. En een van de ingebrachte spelers in de tweede helft is Sven Braken. Met zijn tweede balcontact weet hij een wonderschone treffer te maken. De bal komt voor het doel vanaf de linkerzijde, en met een prachtige omhaal wordt de 0-5 aangetekend. Juichen is er voor de geboren Maastrichtenaar niet bij. Maar vanaf de tribunes klinkt toch een respectvol applaus voor het doelpunt van de tegenstander. NUL-VIJF !!!! WTF???

Boah, wat zou dit een feest geweest zijn voor de meegereisde supporters. Nu wat high fives en knuffels in een woonkamer. We horen nog wat anti-sjengen leuzen en gaan over tot de orde van de dag (ja, pak maar een nieuw flesje bier. Deze is alweer leeg). Een deel van de groep gaat na de wedstrijd nog naar De Koel waar nog een leuk feestje gebouwd wordt. Zelfs vanuit Nijmegen stapt er een supporter nog in de wagen om mee te delen in de feestvreugde. Lekker hoor. In de woonkamer gaan we nog even door, en er komen er zelfs nog een paar terug van De Koel, en gaat de blik alweer op de volgende wedstrijd. In elk geval met thuispubliek tegen Roda.

Op naar een 1/3 volle Koel (of wordt het deze week toch nog meer ?) #hoopdoetleven

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten