Necvvv

NEC-VVV

Kwartfinale beker. We moeten om half 5 (?). Gelukkig zijn er in Nederland tegenwoordig veel thuiswerkers die dan kunnen kijken, ik hoor daar niet bij, dus we gaan een uur eerder werken dan normaal (06:00 uur). Helpt natuurlijk niks, om kwart voor vijf kan ik eindelijk weg.

Gelukkig is de afstand werk-thuis niet zo lang, en ik zit nog niet goed en wel of daar scoort (wie anders dan) Jakko al de 0-1. We spelen trouwens tegen NEC Nijmegen in Almelo voor wie het nog niet wist. De wijdstrijd al in de pocket is de eerste gedachte, maar zoals zovaak (en maar goed ook), kun je bij voetbal, en vooral VVV, er geen pijl op trekken.

Er gebeurt verder niet al te veel, beide ploegen maken het vooral spannend door de stand en enkele uitbraakjes aan beide zijden. Na rust gaat dat wat anders. Na rust neemt NEC het heft in handen, en VVV loopt vooral achteruit. De prijs wordt daarvoor zo’n kwartier na rust betaald. NEC komt op gelijke hoogte. Daar lijkt toch echt een duidelijke overtreding aan vooraf te gaan, maar scheids en VAR vinden het niets. De tweede blooper van de scheidsrechter, want bij een flinke botsing met zijn hoofd gaat Arjan Swinkels gestrekt alsof ie door Mike Tyson geraakt is. Hoofdletsel is normaal gelijk affluiten, maar Mansveld gunt NEC nog een kans op een doelpunt. Vooral Giakoumakis maakt zich daar behoorlijk druk om…… ga nou maar weg voordat zo’n pedant menneke je een kaart geeft.

NEC blijft na de 1-1 op zoek naar meer, maar echte grote kansen zijn er volgens mij niet echt meer, tot de laatste doldwaze 10 minuten van de tweede helft. Daarin laat VVV ineens enkele kansen liggen om de wedstrijd te beslissen. Waarna de Venlonaren ook hiervoor gestraft lijken te worden.

Okita mag op Delano van Crooij af. Met een raar puntertje weet hij de bal ergens naartoe te schieten waar geen goal te bekennen is. Pfffff, het blijkt weer; het kan nog alle kanten op.

Het voetbal is niet al te best, de spanning vergoed veel. Dit zijn nagelbijtertjes in een uitvak. Jammer dat we er niet bij mogen zijn.

Verlengen dan maar. Nieuweling Shabani is inmiddels ook in het veld gekomen. Laat af en toe leuke dingen zien, maar loopt zich ook af en toe onnodig vast. Hoe en waar zich nog allerlei kansen voordeden weet ik eigenlijk niet meer, wel dat er her en der wat gemist wordt, Delano zich op afstandschoten moet strekken, en dat Shabani net voor einde eerste helft verlenging de bal in de korte hoek binnenprikt. De wedstrijd sleept zich naar het einde, en VVV trekt hem uiteindelijk over de streep.

We staan in de halve finale, en dat in die klote corona-tijd. 33 jaar geleden stonden we op Kaalheide voor het laatst in de halve finale. Een kleine volksverhuizing van Venlo naar Aken-West was het gevolg. Ditmaal zullen er in een halve finale geen supporters aanwezig zijn.

Hoe ontzettend jammer. Dit zijn toch momenten die je niet vaak meemaakt bij een clubje als VVV, en daarom juist de hoogtepunten van een supporters-carrière zijn. Een gemis voor een hele generatie? Want wanneer komen we weer ooit in deze situatie terecht. Nog erger, wat als we de finale halen?

Wellicht is het nu het moment om de seizoenkaarthouders van de vier halve finalisten op te roepen om te vaccineren, zodat we er allemaal bij mogen zijn als het zover is. Het kan nu nog Minister President, zorg dat je niet te laat bent met deze beslissing.

Volgens mij zitten er ook in het verslag wat gemiste kansen, but who cares:

HALVE FINALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten