Convenant

Samenwerkingsconvenant VVV-Venlo

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo, op zaterdag 7 november, hebben VVV-Venlo en Fanclub d’n Twellefde Man een samenwerkingsconvenant getekend. Het doel van dit convenant is het versterken van de betrokkenheid en binding van supporters met de club en andersom. Het convenant richt zich primair op drie pijlers: Sfeeracties, Fancafé ‘Beej Jan’ én de busreizen naar uitwedstrijden.

Sfeeracties
De ontwikkeling op het gebied van sfeeracties is al langer gaande. We herinneren ons bijvoorbeeld nog de fantastische actie rondom de wedstrijd tegen Emmen begin 2019, maar zien ook nu schitterende doeken bij wedstrijden zonder publiek. Samen willen de Fanclub en de club de sfeeracties nóg nadrukkelijker faciliteren, door o.a. sponsoren nadrukkelijker te betrekken en supporters een nog beter podium te geven voor hun creatieve ideeën.

Fancafé ‘Beej Jan’
Een inmiddels schitterende ruimte ligt te wachten op de supporters. Zodra het kan en mag is het nieuwe Fancafé er klaar voor. Dit moet een écht ‘thuis’ worden voor de supporters. Mede dankzij de Fanclub is er al een groep supporters die bereid is rondom wedstrijden te werken in het Fancafé. Daarnaast werken beide partijen er aan om een zo goed mogelijke exploitatie te kunnen draaien, zodat de club ook financiële impulsen krijgt vanuit het Fancafé.

Busreizen
Support is niet alleen belangrijk bij thuiswedstrijden, maar zeker ook bij uitwedstrijden. Zodra het weer is toegestaan om mee te reizen naar uitwedstrijden, hopen wij op volle uitvakken. Samen met de Fanclub kijkt de club naar mogelijkheden om de kosten voor busreizen zo laag mogelijk te krijgen, zodat de drempel om een uitwedstrijd met de bus te bezoeken wordt verlaagd.

Marcel Janssen, voorzitter van de Fanclub, over de samenwerking: “Voetbalclub en supporters zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als supportersvereniging streven wij erna om de grootste belangenbehartiger van georganiseerde en ongeorganiseerde supporters te zijn. Het convenant sluit duidelijk aan bij dit streven. Beide geledingen geven hiermee aan dat ze het belang inzien van deze samenwerking. Wij zien hierin dan ook een grote stap voorwaarts, waarbij deze samenwerking moet leiden tot een mooie toekomst voor club en supporters.”

Algemeen Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo: “VVV-Venlo kan niet zonder de steun van haar supporters. Dat ervaren we nu noodgedwongen aan den lijve natuurlijk. Het is ontzettend goed dat onze samenwerking nu op deze wijze is bekrachtigd. Het geeft het belang van onze relatie met de supporters weer én het zorgt daarbij voor duidelijke en concrete taakgebieden waarop de supporters op hun beurt een steentje kunnen bijdragen aan onze mooie club.”

Hans Huijs, Supporterscoördinator, beaamt dat: “Dit convenant is een bevestiging van de fantastische band tussen onze supporters en de club. Juist in deze tijd is de steun vanuit supporters cruciaal en is de club dan ook blij met de inzet vanuit de Fanclub.”

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten