Vitesse

Vitesse - VVV

We maken ons op voor het tweeluik tegen Vitesse. In de aanloop naar deze wedstrijd veel discussies over welke van de twee het meest belangrijk is (competitie of halve finale beker). Keuzes maken om spelers te sparen of niet….

Dilemma’s en veel aandacht voor dit tweeluik in aanloop naar deze wedstrijd. Laten we maar eens kijken welke keuzes er gemaakt gaan worden. In de voorbeschouwing op de wedstrijd schrik ik echter. Afgelopen week had ik al aangegeven hoe VVV voordeel kon putten uit het gegeven dat de twee teams elkaar binnen 4 dagen 2x ontmoeten in het Gelredome. Vitesse is een voetballende ploeg en heeft het thuis de laatste tijd moeilijk omdat hun grasmat er niet al te goed bijligt. Mijn idee: op zaterdag die mat nog meer slopen er zo dinsdag extra profijt van te hebben. Helaas (en daarvoor mijn excuses), had ik deze tactiek niet openlijk (De Limburger) openlijk mogen communiceren. Deze geweldige tactische vondst werd zo ook door Vitesse onderkend, en zij kwamen dan ook met een tactische tegenzet; voor aanvang van de wedstrijd ligt er ineens een geheel nieuwe grasmat.

Volgende keer toch maar mijn wijsheden voor mezelf houden.

Vitesse begint stormachtig, creëert binnen twee minuten de eerste kans, en staat na 3 minuten al met 1-0 voor. de daaropvolgende 15 minuten komt VVV niet onder de druk van Vitesse uit, laat staan over de middellijn. Qua score wordt het spelbeeld in elk geval niet uitgebreid, en na een overtreding op Hunte, mag Giakoumakis vanaf de strafschopstip zijn 23e doelpunt voor VVV maken dit seizoen. 1-1. Het wedstrijdbeeld kantelt en beide teams zijn meer aan elkaar gewaagd het resterende deel van de eerste helft. VVV laat zien ook soms erg makkelijk in de kleine ruimte te kunnen spelen. En vooral Christos Donis maakt de eerste helft een uitstekende indruk. Tot zover ziet het er goed uit. We doen niets onder.

Na rust gaat het toch wat anders. VVV krijgt een goede uitbraak mogelijkheid via Machach, maar (net als voor rust, en ook al in een eerdere wedstrijd benoemt), gaat de Fransman voor zijn eigen kans. De voetballende klasse is onmiskenbaar aanwezig bij Zinedine, echter het wordt de laatste tijd te vaak doorgedreven en op beslissende momenten wordt het overzicht (bewust?) verloren. Waar de kans op 1-2 op deze manier verspeeld wordt, is het aan de overkant Bazoer die vanaf rand strafschopgebied de bal in de bovenhoek plaatst, 2-1.

Gezien het spelbeeld, lijkt diegene die op voorsprong komt spekkoper. VVV wisselt aanvallend, maar dat komt het spelbeeld aanvallend niet ten goede, al is er daar ineens weer Giakoumakis die alleen op Pasveer af mag gaan. Waar wellicht ook een keer keeper passeren een optie is, gaat Jakko voor een lobje over de lange Pasveer, die ook nog eens net binnen zijn strafschopgebied staat. De doelman houdt de bal tegen, en dan gaat het fluitsignaal voor buitenspel….. Jammer, maar die was toch niet goedgekeurd dus. Tot de herhaling laat zien dat er geen sprake was van buitenspel.

De situatie werd dus goed uitgespeeld door het arbitrale trio (dat mag ook wel eens gezegd), en dit dus toch de uitgelezen mogelijkheid was om de wedstrijd weer in balans te brengen.

Dat gezegd hebbende, ik kan me op dit moment niet veel herinneren dat ik me aan de arbitrage gestoord heb. Dus die zullen wel een prima wedstrijd afgeleverd hebben (denk ik dan maar).

De wissels die nog volgen hebben geen invloed meer op het spel, en de tweede 45 minuten kon VVV jammer genoeg niet meer dat brengen wat ze in de eerste 45 minuten wel deden. Vitesse maakt nog 2x gebruik van de geboden ruimtes en VVV verliest enigszins (qua score) geflatteerd van Vitesse.

Ondanks een zure nasmaak, gebaseerd op de eerste helft, is de uiteindelijke nederlaag terecht. Goede dingen gezien, waarbij we komende dinsdag wellicht nog de mogelijkheden hebben om Guwara en wellicht Tassos Donis aan het geheel toe te voegen.

De voorbeschouwingen over welke van deze twee wedstrijden het belangrijkst is kunnen nu in de prullenbak. De eerstvolgende is nu namelijk gewoon de halve finale van de beker. 33 jaar geleden stond ik met DUIZENDEN anderen in een uitwedstrijd op Kaalheide en heb een beleving meegemaakt die een supportersleven meegaat. Een hele generatie moet het ditmaal helaas doen met een kaartje voor de televisie, want wie weet wanneer we weer in zo’n situatie terecht komen.

Ongeacht de wedstrijd van gisteravond beginnen weer gewoon met 0-0, en er zijn geen andere opties meer. Na einde wedstrijd moet er een beslissing gevallen zijn. Due or Die, zo hebben we de afgelopen jaren wel wat wedstrijden gespeeld in de play-offs, en we weten hoe intensief deze potjes kunnen zijn. Laten we hopen op een pot die lang spannend blijft (of gewoon na 30 minuten al beslist in het voordeel van VVV).

#HomeDaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten