Vvvado

VVV - ADO Den Haag

Het seizoen lijkt voorbij, en dan mag je nog een potje thuis tegen ADO Den Haag.

Langzaam dalen ze de trap af. En nemen hun plekje in het stadion in. De warming-up begint een beetje wijfelend, maar als de wedstrijd eenmaal begint is de beleving aanwezig. De passie voor onze club is duidelijk aanwezig, en dat wordt dan ook 90 minuten ten toon gesteld. Zelfs als het niet loopt, en de score hoger en hoger wordt, gaan ze door tot het einde. De helden van vandaag stonden niet op het veld, maar ernaast. Ongekend de steun van de supporters naar hun ploeg.

Op het veld een heel ander verhaal. Daar wordt een jeugdig VVV ongenadig afgeslacht door ADO Den Haag. Blunders en onervarenheid in combinatie met een tekort aan (totale) kwaliteit, worden genadeloos blootgelegd door de Hagenezen. De wedstrijd is nog niet goed en wel bezig, en het is al 0-1. De jeugdige Ngobi heeft de handen vol op de rechtsback positie, en ziet zijn direkte tegenstander met enige regelmaat doorbreken. Voorzet, gevolgd door een mispeer van Koglin, en het is binnen 5 minuten al 0-1. VVV kijkt gelaten toe hoe een gepassioneerd ADO het heft in handen neemt. Delano van Crooij zei het vorige week al ergens in een interview; we missen een paar klootzakken. Duimpjes omhoog na een fout en verder. Bij ADO krijgt de rechtsbuiten de huid vol gescholden door zijn ploeggenoten als hij een schot op doel produceert terwijl er twee spelers (Steijn en Verheijdt) voor het doel staan.

Na het doelpunt weet VVV met kunst en vliegwerk de stand op 0-1 te houden. In de tweede helft gaat het nog sneller mis, en wederom heeft VVV zelf een aandeel in de tegentreffer. 0-2 door Sem Steijn, die zijn doelpunt gewoon lekker viert met het uitvak. (niets mis mee, dat liever dan dat ‘ik juich niet als ik tegen een club speel waar ikzelf gespeeld heb’). ADO loopt gemakkelijk uit naar 0-5. Er mag zelfs nog gestemd worden voor een Man of the Match….. die stond voor mij dus op de tribune. Ondanks de 0-5 nederlaag heb ik me op O3 in elk geval prima geamuseerd. Naast me staan enkele mensen die het totaal niet begrijpen, ‘ze zijn hier gek, 0-5 achter en een groot feest op de tribune’. Ik snap het nog wel, maar ik hou er wel van. We zijn er toch, iedereen is teleurgesteld, maar toch knap dat je dan zo achter je ploeg kan blijven staan. Worden we er beter van als we ‘schaam je kapot’ of ‘werken voor je geld’ gaat zingen……. Ik denk het niet. Maar zo denkt niet iedereen erover. De overige tribunes worden leger en leger. Niet mijn ding, maar ook dat is begrijpelijk. Zeker in combinatie met de kou (en natte sneeuw op de onoverdekte plekken). Beide zaken worden op social media uitgebreid uitgelicht. Uiteindelijk ga ik na deze 0-5 met een beter gevoel naar huis dan die 0-0 van vorige week. Ja, in mijn ogen was die echt slechter dan deze.

Het seizoen is in elk geval over (voor zover dat niet al was). Nog 2x thuis, daar mag VVV nog even gas geven. Dan snel afsluiten en flink werk aan de winkel.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten