Sorga

VVV – Almere city fc

De tweede thuiswedstrijd staat op het programma. En nog steeds is het moeilijk in te schatten waar dit elftal staat. De eerste twee wedstrijden lieten een wisselende indruk achter. Goed tegen NAC, minder tegen TOP. En dan komt een van de verwachte hoogvliegers ‘Almere City’ op bezoek (al hebben die ook pas 1 puntje). Als we dan ook nog eens zien wie er trainer is bij de tegenstander, dan gaat het natuurlijk niet meer goed komen met VVV. Gert Jan Verbeek weet als analist bij FOX (ja sorry, dat ESPN klinkt voor geen meter), precies hoe alles moet en heeft vaak genoeg laten weten hoe je VVV aan moet pakken en (in zijn optiek kansloos) moet laten.

Maar eerst weer eens de aanloop naar de wedstrijd. Het nieuwe Fancafé is alweer 2 uur voor de wedstrijd geopend, en loopt ook daar langzaam vol, ruim voor aanvang wedstrijd. De stemming is positief gestemd en het zonnetje schijnt. Alles aanwezig dus voor een lekkere voetbal middag.

VVV zal in elk geval aantreden met de nieuwe spits Erik Sorga. Die blaakt van het zelfvertrouwen zo blijkt uit een interview dat voorbij komt in aanloop naar dit duel.

Eenmaal binnen is een ding duidelijk; het stadion bruist, en zal dat gedurende de hele wedstrijd blijven doen. Almere schiet uit de startblokken, en binnen 3 minuten is de stand al 0.1. VVV heeft het uitermate lastig met Almere, en kan gedurende de eerste helft niet echt een vuist maken richting het vijandelijke doel. Voor de goal van Zima is er meer te doen, en spelen zich enkele hachelijke momenten af, waarbij VVV enkele malen ontsnapt aan een nog grotere achterstand. Want dat waren geen kleine kansjes. Tussendoor pakt Schroijen nog geel in een situatie waar geen enkele intentie zat om de bal te spelen (sneller rood trekken zoals beloofd zie ik hier nog niet, en een VAR is er ook niet). Dus daar komen we goed weg. Even later pakt ook De Boer geel. De soort overtredingen geeft vooral aan hoe moeilijk de spelers het soms op het veld hebben. Luhukay grijpt in en wisselt De Boer al voor, en Schroijen tijdens de rust. VVV lijkt met beperkte schade de pauze te bereiken, en de conclusie van de eerste helft is vooral dat ondanks het spelbeeld en de achterstand de sfeertribune onophoudelijk achter de ploeg blijft staan. Wat een verbetering t.o.v. de laatste jaren, en het lijkt erop dat er ook telkens meer mensen mee doen. Dat moet het team toch ook een boost geven.

Iedereen maakt zich op voor de pauze, maar daar denkt onze nieuwe spits anders over. Met een ‘achter het standbeen’ doelpunt, is er ineens een ruststand die niet matcht met het spelbeeld van de eerste helft 1.1.

Mooi meegenomen.

Na de rust zien we een totaal ander spelbeeld. VVV vliegt erop. Zet hoog druk, maar gaat vooral overal de duels fel aan met 110% overtuiging. Wat een inzet, wat een beleving. Dat slaat nog meer over op de tribunes, die bij elke tackle en interceptie nog meer opgezweept worden. #heerlijkavondjeVVV. De manier waarop VVV de tweede helft speelt zorgt ook voor de inleiding naar het tweede doelpunt van Sorga. Een felle Aaron Bastiaans, troeft een Almere speler af en via Munsters komt de bal terecht bij Sorga, die zich niet bedenkt en de 2.1 binnen schiet. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een oude wijsheid. Nou, jeugd loopt er genoeg rond op het veld, en een ding is zeker; ze gaan tot het gaatje vandaag in de tweede helft.

Almere tracht direct het gat te dichten, maar doelman Zima is twee keer een sta in de weg met prima reddingen. VVV strijdt, maar weet bij vlagen ook mooie combinaties neer te zetten. Een van de mooiste aanvallen strand in schoonheid. Een snelle aanval, komt ten einde bij de ingevallen Smans, die met een prachtige pegel van een meter of 20/25 richting linkerbovenhoek vliegt. Wat een treffer zou dat geweest zijn. De doelman van de tegenstander weet al dat ie verslagen is en kan de bal alleen maar volgen met zijn ogen. De bal scheert aan de buitenzijde van de kruising langs het doel. Gestorven in schoonheid zullen we maar denken. Maar dat zag er toch wel heel goed uit. VVV blijft strijden voor elke meter en weet de 3punter over de streep te trekken, ondanks een (bijna) slippertje van DaGraca, die zijn eigen fout nog tijdig kon herstellen.

Het eindsignaal klinkt, en de 2.1 eindstand houdt stand. Feest in De Koel, we maken ons op voor een mooie afsluiter ‘Beej Jan’, waar de VVV supporters eindelijk weer een ‘thuis’ hebben, en waar enkele vrijwilligers van ‘Fanclub d’n Twellefde man’ er hun uiterste best doen om ervoor zorgen dat het ook als een ‘thuis’ aanvoelt. Dat lukt ze goed, toppers. Net als die supporters op de sfeertribune die 90 minuten + blessuretijd, de mannen op het veld gesteund hebben. Als je dat ook mag categoriseren, dan is dat in elk geval ‘eredivisie-niveau’.

Trouwens wat is dat gewoon lekker juichen voor een doelpunt als je niet 5 minuten hoeft te wachten tot de VAR er nog een ei over gelegd heeft.

Om kwart over tien thuis, en natuurlijk even de TV aan. Het enige gemis van de avond (ik heb hem niet voorbij zien komen in elk geval), is een goede wedstrijd analyse van Gert-Jan. Ik had toch graag willen horen waar het dan misgegaan is tegen ‘dit’ VVV.

’t Zal me ook worst wezen ook. De drie punten binnen, een geweldige sfeer, inzet en beleving op het veld, en 3 punten bijschrijven. Genieten 2.1.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan tegen een van de jong-teams in deze competitie (not a fan).

Keep in mind: hoge pieken, diepe dalen. Als we zo het seizoen ingaan, en er zo geknokt wordt op het veld, kunnen we dit seizoen niet teleurgesteld worden. op naar de volgende.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten