Vvvfor

VVV - Fortuna Sittard

We zitten als VVV supporters weer eens in de situatie waarin we al zo vaak verkeerden. De strijd om lijfsbehoud in de eredivisie (en in dit geval zelfs de mogelijkheid om voor het eerst 5 jaar op rij op het hoogste nivo te acteren) is weer volop gaande.

De geweldige januarimaand waarin een mooi gat geslagen werd met de onderste 3 plekken is inmiddels teniet gedaan, en de voorsprong op de nummer 16 gesmolten als sneeuw door de zon, waardoor de Venlonaren nog maar 1 punt boven een play-off plek staan. Gesmolten als sneeuw door de zon, doet ons nog eens pijnlijk herinneren aan die ene afgelaste wedstrijd tegen Sparta enkele weken geleden. VVV was toen nog gevrijwaard van de vele blessures die de ploeg momenteel teisteren, en 3 punten waren in die fase

tegen de Rotterdammers wellicht een zekerheidje (?) geweest. Het mocht niet baten een roemrijke sneeuwwedstrijd kwam er niet en de wedstrijd werd afgelast. VVV mag enkele weken later tegen de dolende Spartanen aantreden met een gemankeerd elftal, en zoals we allemaal weten werd deze wedstrijd ongelukkig verloren. Het gevolg is dat de wedstrijd van vandaag nog meer onder degradatiedruk komt te staan. Het motto lijkt duidelijk: Vechten Voor Venlo. En dat mag dan gebeuren tegen de provinciegenoot Fortuna Sittard.

In elk geval 2,5 spelers keren terug van blessures (Giakoumakis en Guwara) zijn er weer bij. Tassos Donis begint vanaf de reservebank. Ook Vito van Crooij start weer vanaf het begin, en dit gaat helaas ten koste van de, afgelopen dinsdag, verdienstelijk spelende Roemer.

Het middenveld lijkt de linie met nog steeds problemen. Shabani, die zich na goede invalbeurt tegen NEC nog niet heeft kunnen onderscheiden en Simon Janssen vormen samen met Captain Danny Post het middenveld. Het lijkt wat lichtjes, en dat zal gedurende de eerste helft ook blijken. VVV kan vanuit deze linie de aanval niet bereiken, maar vanuit de verdediging zijn deze spelers ook moeilijk te vinden. Gevolg is enkele momenten waarin de VVV-Verdedigers zichzelf in de problemen brengen. Dat levert vandaag enkele schrikmomentjes op het moment zelf, maar eigenlijk geen kansen op.

De beide teams spelen niet al te best, en de belangen van deze wedstrijd spatten er in elk geval niet vanaf. Uit het niets is er een dieptepass, en het doelpunt van Fortuna, en vlak voor rust is er de grote mogelijkheid om er 0-2 van te maken. Dat gebeurt gelukkig niet. Rust 0-1. Meer valt er niet te melden, we komen tot geen enkele kans. Na rust lijkt VVV zich te herpakken. Janssen en Shabani worden gewisseld en het lijkt even de kant van VVV op te vallen. Uit een voorzet van Danny Post is daar zowaar de 1-1. Het juichen in de woonkamer levert in elk geval een lichte blessure op. Het blessureleed slaat nu dus ook al toe bij de achterban…..

Het doelpunt wordt in elk geval wederom gemaakt door Giakoumakis, en hij evenaart daarmee een record aantal doelpunten gescoord door een VVV speler in de eredivisie. We zitten in de wedstrijd en komen dreigend op de helft van de tegenstander. Helaas brengt VVV zich snel genoeg na het doelpunt zelf in de problemen door een aaneensluiting van foutjes. Waar normaal vaak de lange bal gehanteerd wordt, probeert VVV nu van achteruit te voetballen. Post speelt Kirschbaum aan, die voelt zich genoodzaakt de bal weg te ruimen omdat er in zijn nabijheid toch een Fortunees staat. Op het moment dat dit gebeurt schrikken we al, geen lekker balletje op dit veld om de bal zo naar je doelman te brengen. De bal hobbelt net iets voor de keeper, maar die raakt de bal toch nog. Halverwege de eigen helft valt de bal omlaag. Guwara kopt half mis, en Seuntjens mag met de bal oprukken tot in het Venlose strafschopgebied. Hier mag hij nog even nadenken over de keus die hij gaat maken. Hij besluit tot een schot, en treft doel. De voorsprong is weer weg. VVV mag opnieuw beginnen, maar komt daar eigenlijk niet aan toe. Fortuna komt zelfs op 3-1. Al lijkt daar zelfs met VAR en allerlei lijntjes die niet geheel gelijk lopen met spelers, toch een vleugje buitenspel aan te hangen. VVV krijgt nog een goede kans op de aansluitingstreffer. 10 minuten voor tijd speelt Vito zich knap vrij in het strafschopgebied en mag vrij voor de doelman uithalen. De bal gaat recht op de keeper af, en de stand blijft 1-3.

VVV weet de wedstrijd niet meer om te buigen, en laat met deze nederlaag een bittere smaak achter bij de achterban, die naast de teleurstelling van de nederlaag, ook moeite heeft met de inzet en strijdlust. Het is duidelijk ook nu is VVV nog geen schim van de ploeg die in januari een mooie reeks neer wist te zetten. Het is dan ook hopen dat de geblesseerden Machach en Christos Donis weer snel aansluiten bij de groep. Het weekend is in elk geval naar de klote voor velen die de geel-zwarten een warm hart toesteken. Zo zie je maar dat twee nederlagen (die van dinsdag en vandaag), toch twee verschillende soorten van teleurstelling kunnen veroorzaken. Deze is er in elk geval een die behoorlijk pijn doet. Het wordt nog een lastig seizoen, en daar zijn we weer terug bij het begin. We zijn immers nog steeds supporter van VVV-Venlo. Vaker verliezen dan winnen is een feit. Het seizoen is echter nog niet voorbij. En gezien het wedstrijdprogramma heeft VVV in elk geval enkele zaken in eigen hand.

Ik kijk in elk geval alvast even hoe de playoffs dit seizoen in elkaar zitten. De eredivisieclub stroomt in in de halve finale. Dit is dit seizoen echter nog maar één wedstrijd, 3 dagen later de finale; ook deze nog maar één wedstrijd. Het voordeel voor de eredivisieclub van de tweede thuiswedstrijd is nu dus ook weg. Of uit/thuis geloot wordt weet ik op dit moment nog niet. Maar laten we niet op zaken vooruit lopen, ondanks alles kan het namelijk nog ‘gewoon’ dat we ons rechtstreeks handhaven.

Volgende week PEC Zwolle uit.

#HomeDaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten