Gia

VVV - Heracles

We maken ons weer op voor een volgend avondje “VVV voor de TV”. Na eerdere edities, hebben we nu voorzorg maatregelen getroffen. Het geluid van FOX gaat uit, omroep Venlo aan. Dit moet de ergernis mbt het negatieve en vaak zelfs slechte commentaar verminderen. Ook de catering krijgt een upgrade, we zijn deze avond voorzien van een avondje Tapas. Laat maar beginnen die wedstrijd, we zijn er klaar voor. De belangen zijn groot. Voor de wedstrijd enkele gesprekken gevoerd met personen ‘binnen’ de club. Je merkt dat er toch een stukje spanning opzit na de voorgaande twee wedstrijden, waarbij de impact op de ploeg toch nog wel een ‘issue’ is.

Desondanks moeten de Venlonaren dit van zich af proberen te zetten, achterom kijken is namelijk turen in een donkere tunnel, Heracles lijkt in dat opzicht wellicht het lichtpuntje aan de horizon. 3 punten voor op VVV, en geen al te best trackrecord in uitwedstrijden. De wedstrijd begint, en op Oost blijft het ‘Forza Venlo’ een geweldige blikvanger, die de lege tribunes bedekt. VVV begint onwennig met toch wel veel balverlies. Maar het is snel duidelijk, ondanks het gegeven dat Heracles in het begin nog het overwicht heeft, ook die lijken, op dit moment, nog niet de pannen van het dak te spelen.

VVV komt gaandeweg wat meer in de wedstrijd, en dat levert de eerste kansjes en op, ingeleid door Tobias Pachonik, worden beide mogelijkheden niet benut. Vervolgens steekt Heracles een handje toe (onder de druk van de VVV-voorwaartsen). Arias en Giakoumakis weten ook hier geen doelpunt van te maken. De nimmer verzakende Hunte weet even later Giako in stelling te brengen. Deze wordt op zijn standbeen geraakt….. dat wordt een VAR momentje. De opmerkingen op twitter die ik voorbij zie komen over het FOX commentaar nopen me toch om een keer het geluid aan te zetten (ik moet immers een compleet verslag schrijven). En ja hoor, na de eerste zin snap ik het alweer; “als je hier toch een strafschop voor gaat geven, hij kan toch nog schieten” (sterk argument….). Na het missen van de strafschop komt alweer de volgende; “een oude wijsheid zegt: uit een onterechte penalty wordt niet gescoord” (of zoiets ongeveer). Pff als dit al zo 25 minuten aan de gang? #zumkotsen. Ik ga dit toch weer even afzetten, en schakel weer over naar de positieve modus.

VVV doet het niet slecht, de verdiende voorsprong is er echter nog niet. En ineens is daar een bevlieging van een Heraclied. Het eerste schot op doel, 0-1. Balen, en nog erger; wat voor impact heeft dit op een ploeg die op dit moment al niet overloopt van het zelfvertrouwen. Hoe gaat de ploeg om met deze negatieve tik? Dit lijkt mee te vallen, maar de rust gaat bijna in. Hoe zullen de gedachtes gaan in de pauze? We zullen het nooit weten, aangezien er vlak voor rust toch ook weer een momentje komt dat de Venlonaren zal sterken in hun jacht op de gelijkmaker (en wellicht meer). Szöke, de spits van Heracles krijgt vlak voor de pauze een rode kaart, na een elleboogstoot op aanvoerder Danny Post.

De tweede helft begint, Heracles zakt direkt in, en VVV geeft zichzelf een goede boost, door snel te scoren via Arias. De Venlonaren spelen de man meer situatie goed uit, en Heracles lijkt met een man minder niet meer te kunnen/willen voetballen. De bal blijft van links naar rechts gaan, tot er gaatjes vallen in de mee-schuivende verdedigende stellingen van Heracles. Dit kan niet uitblijven, en zo is het ook. Vito knalt de bal prachtig in het doel 2-1. Op zoek naar de 3-1 zou je zeggen, echter een vrije trap die het strafschopgebied ingepompt wordt, levert een strafschop op voor de zwart/witten. 2-2………. Pfff 2x op doel geschoten, 2 doelpunten tegen. Maar gelukkig, dit verhaal krijgt weer eens een mooi einde. Giakoumakis scoort vlak voor tijd de 3-2, zijn ontlading is te begrijpen, naast de voorsprong, had hij ook nog eens een penalty gemist en een veroorzaakt. Hoe kun je die bittere smaak beter wegspoelen dan een winnende goal vlak voor tijd. Kirschbaum moet wel nog een keer reddend optreden, waarna het laatste fluitsignaal op het veld en in vele huiskamers met gejuich ontvangen wordt.

Belangrijke 3 punten worden bijgeschreven, en we staan na 8 wedstrijden weer op de “1 punt per wedstrijd-factor”. Op dit moment zijn er nog genoeg ploegen die daar niet aan voldoen, en die wellicht liever een keer dik verloren hadden, en vervolgens toch die 8 punten hadden. Elke wedstrijd zijn er opnieuw punten te behalen, en zo moet deze ploeg daar ook naar kijken. De positieve vibe van deze wedstrijd meenemen naar de volgende en zo elke keer een beetje meer die nare smaak van de voorgaande wedstrijden wegspoelen.

Op naar de volgende wedstrijd; Willem2 thuis (voor de TV bedoel ik dan, de wedstrijd wordt in Tilburg gespeeld).

HomedaysVenlo (voormalig AwaydaysVenlo)

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten