Vvvjut 2023 08 27 070248

VVV - Jong FC Utrecht

VVV en jongteams….. het is een verhaal apart.

Gedurende de intrede van deze teams heeft VVV bijna een hele competitie tegen deze teams gespeeld. 34 wedstrijden om precies te zijn, waarin zomaar 102 punten behaald zouden kunnen worden. Maar dat is voor de Venlonaren nog niet zo makkelijk. Tegen de Jong-teams hebben we een uitermate slecht track-record. 34 wedstrijden leverden slechts 9 overwinningen op. En vaak ging het ook in de gewonnen wedstrijden niet echt van een leien dakje. Desondanks was de tegenstander van vanavond in elk geval diegene waar we het de laatste jaren het ‘beste’ (als je dat zo mag noemen) tegen gedaan hebben. 1/3 van de punten werd in slechts 6 wedstrijden tegen Jong FC Utrecht behaald. Dat zijn 11 van de in totaal 33 behaalde punten tegen alle jongteams. Gelukkig hebben we geen statistieken van andere teams tegen deze jong-teams, maar het kan toch bijna niet anders dat wij daar zo’n beetje de slechts presterende eerste divisieclub in zijn (?).

Maar de wedstrijd van gisteravond was daar een uitzondering op. De Venlonaren spelen met frivool aanvalsspel de tegenstander (die afgelopen maandag nog titelkandidaat nummer 1; FC Groningen versloeg), bijna kansloos van de mat. Goed combinatie spel, een breed speelveld waarin de vleugelspelers constant aanspeelbaar en voor dreiging zorgden, maar ook verassend individueel technisch sterk. Heerlijke eerste bal aannames ook op ballen die niet zo lekker ingespeeld werden. Kortom de Venlonaren speelden overduidelijk met veel zelfvertrouwen, dat wellicht opgevoerd werd na de goede prestatie in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Ging dan alles van een leien dakje? Nee dat niet. VVV bepaald duidelijk wat er over het algemeen op het veld gebeurd, weet ook, verdiend, twee maal te scoren in de eerste 45 minuten, Maar vangt vlak voor de rust toch een tegentreffer, en krijgt in het eerste deel toch ook nog twee grote mogelijkheden tegen, waarvan er een op de paal beland. Natuurlijk gaat niet alles erin, en ook VVV liet nog wel wat kansjes liggen. Maar deze twee puntjes waren gisteravond dan ook de enige twee kritiekpuntjes.

De aansluitingstreffer geeft Utrecht in elk geval toch nog het idee dat er iets te halen valt, en dat wordt dan ook geprobeerd bij aanvang van de tweede helft. Als zo’n 10 minuten later weer een ‘Allouchje’ (binnendoor kappen en dan verre hoek scoren) in het netje ligt is de weerstand van Jong Utrecht gebroken. Kosidis maakt nog de 4-1, en de 3500e treffer van VVV in het betaalde voetbal en daarmee sluiten de Venlonaren de derde wedstrijd van het seizoen af met de eerste overwinning. Het eerste feestje op de tribune is een feit en de spelers van Jong FC Utrecht druipen af zonder de moeite te nemen om het uitvak te bedanken…….. ik denk nog steeds dat dit een leuke voetbaljaargang kan worden, leuker dan menigeen verwacht zou hebben voor aanvang van dit seizoen.

Op naar de volgende. Een iets meer aansprekende tegenstander die zich ook elk jaar bovenin de eerste divisie wil melden. Wederom een thuiswedstrijd, nu tegen De Graafschap.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten