Vvvnac

vVVV - NAC

Positiviteit en onverwachte domper

Matchday, voor diegenen die vorig seizoen niet aanwezig waren tegen FC Utrecht, was het zo’n 17 maanden geleden dat ze in een voetbalstadion waren. Voor sommigen begint deze dag dan ook al in de vroege uurtjes waarin de spanning richting de wedstrijd het wint van een goede nachtrust. Vroeg op, betekent dan ook voor ‘velen’ dat er al gestart kan worden met de ‘voorbereiding’ op de wedstrijd. De eerste Foto’s van de PMDS komen al halverwege de ochtend voorbij. Wij gaan ook maar eens op pad. Eerst naar het terras van Klup77, alwaar enkele supportersgroepen zich verzamelen voor de wedstrijd. Sfeertje zit er al goed in, en dat wordt een vervolg gegeven in de bus die vanuit dit café rijdt naar het stadion. De supporters worden voor de deur bij het nieuwe fancafe “Beej Jan” afgezet, inclusief een ingelijst shirt dat toebehoorde aan Jan Sanders. Het shirt wordt overgedragen om zo een mooi plekje te krijgen in ons nieuwe supportershome. Het terras zit ook hier al een tijdje vol, en de stemming zit er al goed in.

Langzaam bewegen de eerste groepen supporters zich naar het stadion, en de rijen worden snel langer, maar het mag de sfeer vooralsnog niet drukken. Iedereen kijkt uit naar deze wedstrijd, na een heel seizoen (op een wedstrijd na), zonder publiek. Hoe staat dit jonge elftal ervoor, en wat kunnen we vandaag verwachten tegen een NAC dat in de aanloop naar dit duel toch iets hoger ingeschat wordt. Maar zover zijn we nog niet. We gaan eerst op weg naar de tribunes, de plek waar veel supporters elkaar weer ontmoeten. Overal waar je kijkt herkenning en lachende gezichten. Iedereen is er klaar voor.

Voor de wedstrijd wordt afscheid genomen van 2 oudgedienden. Jerold Promes wordt luid toegezongen, en ook voor Ralf Seuntjens is er een warm applaus. Hierna begint de wedstrijd, en de jonge Venlose ploeg heeft het duidelijk moeilijk in het begin met de gasten uit Breda. Een gevolg daarvan is een snelle voorsprong. Seuntjens (ja, dezelfde van eerder in dit verhaal), maakt de 0-1. VVV heeft het moeilijk, maar de inzet en beleving bij de geel/zwarten is bemoedigend. Met lijf en leden worden diverse schoten geblokt voor ze gevaarlijk kunnen worden. De strijdlust spat er in elk geval vanaf en dit slaat ook over op de tribunes, de Venlose supporters staan gedurende de hele wedstrijd vol achter de ploeg. Heerlijk om te zien en te horen. Aan de overkant ineens een vrije trap. Brian Koglin zet zich achter de bal, en krult deze geweldig via de binnenkant van de paal in het doel 1-1. Het overwicht van NAC is na deze treffer verdwenen. VVV bepaalt het spelbeeld. Schoten van Schroijen en Roemer worden gekeerd, en aan Venlose zijde is er weinig echt gevaar van NAC. Gescoord wordt er niet meer. Ruststand 1-1.

Na rust is de wedstrijd wedstrijd weer wat opener en gelijkwaardiger. Beide teams lijken vaker gevaar voor doel van de tegenstander te komen, maar echt grote kansen blijven uit. De ruimtes worden, naarmate de wedstrijd vordert, groter. VVV komt wat vaker door, en via een voorzet van Roemer wordt de bal beheerst in het doel van NAC gewerkt. Rustig, binnenkant voetje, keeper kansloos. Doelpuntenmaker; de rechtsback van NAC. 2-1 voor VVV. De Koel ontploft, dit was niet verwacht. VVV laat na deze treffer meer en meer het initiatief, en ziet zijn mogelijkheden in snelle omschakelmomenten. Die momenten waren er zeker, waarbij de grootste een samenwerking tussen Bastiaans en Roemer was. Helaas wordt het niet goed uitgespeeld, en komt Roemer te ver naar buiten. Zijn schot uit een lastige hoek wordt gekeerd door Olij. Dit had de nekslag voor NAC kunnen zijn. Die komt er niet, en NAC blijft hopen op een punt. Echte kansen creeeren ze echter nog steeds niet. VVV knokt zich naar het einde. De krachten vloeien weg. Nog even, en we starten fantastisch aan deze competitie. Het mocht niet zo zijn. Vlak voor het sluiten van de markt, valt de gelijkmaker. Zo jammer, maar we zijn er nog niet. Er volgen nog 4 minuten blessuretijd. En een horrorscenario voor de Venlose ploeg lijkt zich voor te doen. NAC krijgt nog een enorme kans om zelfs de drie punten mee te nemen. Zima heeft moeite om een schot onder controle te krijgen maar werpt zich voor de rebound met alles wat ie heeft, en voorkomt zo een enorme deceptie voor de Venlonaren. Het eindsignaal klinkt als een bevrijding, de gelijkmaker als een onverwachte domper. Er zullen van tevoren namelijk weinig mensen geweest zijn die dachten dat de Venlose ploeg hier zou winnen. Het had met een beetje geluk zomaar gekund. Ondanks de teleurstelling van de late gelijkmaker is het vooral positiviteit die overheerst.

Na de wedstrijd nog naar ‘Beej Jan’, waar het goed vol zit. Ook hier overheerst de positiviteit over het vertoonde spel en strijdlust. We hebben weer een thuishonk voor onze supporters, en we hebben uiteindelijk toch een geweldige dag gehad.

Op naar nieuwe hoogtepunten, en wellicht ook nog wel eens wat diepe dalen. We zijn weer terug, en laten we hopen dat dit gewoon zo mag blijven. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week vrijdag uit naar Top Oss.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten