Pec

VVV - PEC Zwolle

De wedstrijddag van VVV tegen PEC Zwolle begint zoals ie de laatste keren wel vaker begonnen is. ‘smorgens naar De Koel om te zorgen dat de lege tribunes op O voorzien zijn van enkele sfeerdoeken.

Eenmaal aangekomen bij de sfeercontainer is er een klein probleem….. we komen er niet in. Het oneindige geteister van het slot op de container door weer en wind heeft zijn tol geeist. De sleutel gaat er al moeilijk in, laat staan dat ie ronddraait.

Diverse pogingen leiden tot niets, en nadat het eindelijk gelukt is om ook de sleutel uit het slot te krijgen, worden voor vandaag verdere pogingen gestaakt. Dan maar een keer zonder. Volgende keer eerst de betonschaar erop.

Terug naar huis, en inslaan om de avond door te komen. We hebben al een bierproefpakket van Klup77 ingeslagen met 4 verschillende speciaalbiertjes om zo wat variatie in de avond te brengen. Om de rest van de avond op te vrolijken, hebben we de hulp nodig van de spelers van VVV.

Het wordt steeds moeilijker om wedstrijden van onze club via de TV te volgen. Voorbeschouwing…… redelijk afwezig……. In de rust…. Weinig. Na de wedstrijd is het helemaal dramatisch. De wedstrijd van ADO Den Haag wordt meer besproken dan de wedstrijd waar we zojuist naar hebben gekeken.

Het trieste dieptepunt; het eerste en enige interview wat we te zien krijgen (Giakoumakis), is ergens rond half 12 (!). En ondanks dat onze verslagen over het algemeen over allerlei positieve zaken gaan, moet ik het hier toch kwijt: Foxsports (?), ZUM KOTZEN.

Gelukkig begint de wedstrijd, en kunnen we ons op voetbal gaan richten. Het eerste gevaar komt van PEC, maar daarna is het een half uurtje VVV dat duidelijk de overhand heeft. Dat levert na een dikke 20 minuten dan ook de voorsprong op voor VVV.

Arias straft een foutje van de doelman van de tegenstander af en schiet beheerst de 1-0 binnen. Dat was al de tweede ‘ketser’ van de Zwolse doelman, want vanuit een achterbal leverde hij ook al eens zomaar de bal in bij Giako. Deze wist deze grote kans echter niet om te zetten in een doelpunt.

Even later is het de veel verguisde Arjan Swinkels, die met een kopbal vanuit een corner bijna de 2-0 op het scorebord zet. Tussen al deze momenten zijn er nog wat momentjes in het strafschopgebied van Zwolle waar wellicht nog wat meer uitgehaald had kunnen worden. Het is echter Zwolle die aan de andere kant van het veld de gelijkmaker produceerd waar wellicht een ‘luchtje’ aan hangt. De VAR kan echter met de beschikbare beelden niet zien of de bal met de hand gespeeld werd of dat deze zelfs over de achterlijn geweest is. Doelpunt telt, en dus 1-1 bij rust.

Na rust wordt het voetballend een stuk minder bij de Venlonaren. Niet dat het nou zo goed is bij PEC, echter daar ziet het er in elk geval nog iets beter uit dan bij VVV. Een van de weinige goede aanvallen tot op dat moment zorgt dan ook voor de 1-2. De inleiding naar dit doelpunt is dan ook typerend voor het wedstrijd verloop. Hunte wordt aangespeeld in alle vrijheid. Ipv naar voor te draaien, draait hij weer terug. Bal via 2 stations naar een centrale verdediger, die nu met een lange bal, de (nu wel) afgedekte Hunte aan wil spelen. Bal wordt onderschept en Danny stapt horizontaal naar de op snelheid liggende back van Zwolle, ipv diagonaal te anticiperen op de snelheid van de speler. Hierdoor krijgt deze speler vrije doorgang op de rechtervleugel. Voorzet -> doelpunt.

Kirschbaum zit er nog aan, maar kan de bal niet meer keren. Even later behoed hij VVV voor de beslissende nekslag, door met een geweldig reflex, de bal tegen de paal aan te drukken. We hebben het even uitermate lastig, maar we zitten nog in de wedstrijd. Ondanks dat het niet hoogstaand is, blijft het dus zeker spannend. Giako zal toch nog wel scoren (?) is de hoop van alles wat Venlo een warm hart toedraagt. Er wordt aanvallend gewisseld, en daar is ie weer ineens: Als een duveltje uit een doosje is daar toch weer ineens het goudhaantje van de Venlonaren. En Hoe; weggestuurd door Kum ontworsteld hij zich van zijn tegenstander, en maakt met een geweldige voetbeweging een technisch prachtig doelpunt. 2-2. We zijn inmiddels in blessuretijd aangeland, en VVV krijgt nog een vrije trap na een slaande beweging van de (waarschijnlijk door de gelijkmaker) gefrustreerde Lam op onze Griekse doelpuntenmaker. Nog een vrije trap………… snelle bal op Kum, die krijgt in een ultieme poging de bal nog voor het doel, maar de eerste aanname is net niet goed genoeg om nog goed uit te kunnen halen. De bal gaat naast het doel, nog een corner, maar ook dat wordt hem niet.

Toch nog een puntje in de wacht gesleept, toch weer een nagelbijtende, billenknijpende avond overleeft.

Tijd dat het winterstop wordt, er kunnen dan weer wat spelers terugkeren, en enkele (waarvan we het gevoel hebben dat ze op hun tandvlees lopen) wellicht wat rustmomenten pakken. Wellicht nog een beetje sleutelen aan het team. We staan nog boven de streep, en we zijn niet het enige team dat het voetballend moeilijk heeft. Wellicht dat er weer wat mensen tegen die tijd naar het stadion mogen, en onze spelers een beetje extra steun kunnen geven.

Op naar de volgende, opnieuw een zware klus tegen direkte concurrent RKC Waalwijk.

HomedaysVenlo (voormalig AwaydaysVenlo)

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten