Vvvroda

VVV - Roda

VVV – Roda, de derby die geen derby genoemd mag worden (volgens sommigen).

Hoe dan ook, er staan twee Limburgse clubs tegenover elkaar, en voor (sommige) anderen is dit wel een wedstrijd met een extra tintje. Zelf ben ik laat aanwezig in De Koel, en kan daardoor eens een blik op de O-tribune werpen van een andere kant dan dat we er normaal zelf staan. De tunnel door en dan de blik naar links. Dat ziet er al goed uit. O zit ondanks de beperkingen goed vol. En de mist van enkele fakkels trekt al weg van de tribune. Snel een plasje (want al een tijdje onderweg om op tijd in het stadion aanwezig te zijn, en dan ook weer direvt een halve liter om het verloren vocht bij te vullen. De sfeer zit er alweer goed in, nu nog een prima pot voetbal op de mat leggen en we beleven een prima zondagmiddagje.

“De mat” die hierboven bedoeld wordt is niet de bijnaam van Sandro Calabro, maar de grasmat in Station De Koel. Een prima potje voetbal daarop spelen is niet makkelijk. De pollen vliegen de spelers om de oren. En daar waar het combinatievoetbal al lastig is, is het soms ook niet zo makkelijk om op de been te blijven. Bij een actie waarbij Tristan Dekker in botsing komt met een tegenstander, lijkt het of hij ook nog eens wegglijd. Het uiteindelijke gevolg van dit moment is dat Dekker per brancard van het veld gedragen wordt, met waarschijnlijk een gebroken kuitbeen. Van deze kant uit sterkte gewenst met het herstel van deze blessure.

Tot dan moment kan VVV in elk geval nog niet dreigend voor het doel van Roda komen, echter halverwege de tweede helft ontpopt zich een leuke wedstrijd tussen beide ploegen. Kansen en kansje over en weer. Het is Roda dat op voorsprong komt, en nadat een lange bal Venema bereikt, weet deze met een “simpel” boogballetje de ver voor zijn goal staande doelman van de tegenstander te verschalken en zo de 1-1 op het scorebord te brengen. Tussendoor worden we nog even op een vuurwerkshow getrakteerd (de politie werkt vandaag toch niet zag ik ergens voorbij komen) .

Na rust lijken de rollen omgedraaid. Nu is het eerste deel voor VVV, en komt Roda wat later op gang met het aanvalsspel. Ondanks diverse mogelijkheden komen beide teams niet meer tot scoren. Minpuntje is dan weer dat Man of the Match stemmen. Zo makkelijk om voor de doelpuntenmaker te kiezen… wordt er niet meer gekeken wie er gewoon een prima wedstrijd speelt. Daar waren er nog wel enkele die daarvoor in aanmerking komen. Met name Sem Dirks speelde namelijk een dijk van een wedstrijd. Niet onopgemerkt voorbij laten gaan zijn ook enkele prima reddingen van Delano van Crooij in de tweede helft. In de tweede helft is El-Azrak iets te opzichtig op zoek naar een doelpunt, maar bij het sluiten van de markt lijkt zijn dadendrang toch nog voor een kersje op de taart te zorgen. Hier denkt de doelman van de tegenstander echter net iets anders over, waardoor de eindstand op 1-1 blijft steken.

Hoe graag ik ook win van Aken-West. Uiteindelijk lijkt de 1-1 een gerechtvaardigde uitslag. Weer een puntje erbij in de strijd om de laatste plekjes die recht geven op een play-off ticket.

Nu hopen en wachten op de bekendmakingen rondom wedstrijdbezoek/covid van komende dinsdag. Allereerst is de vraag; mogen we met supporters naar de uitwedstrijd tegen Helmond, en ten tweede, moet hoeveel zouden we mogen gaan? We zijn benieuwd…………… eindelijk weer op naar een Away-Day?

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten