John

VVV - sc Heerenveen

De positieve flow is terug na 2 overwinningen. En dus ook weer een beetje bravoure bij de Venlose achterban. Gevolg is dat Heerenveen gewoon een potentieel volgende slachtoffer is, voor de Venlose dadendrang in 2021. De redenatie is even logisch als simpel; VVV is in de winning mood, Heerenveen zit toch al eventjes in een dipje. Gezien de stand op de ranglijst, en de resultaten die al eerder gezet zijn door teams in de onderste regionen, zou met een overwinning direct een kloof van acht punten geslagen worden naar de gevarenzone in de eredivisie. Een prima buffertje, gezien het feit dat we ook nog wel een paar tegenstanders tegen gaan komen waar men nou niet direct op voorhand resultaten verwacht. Het veld ziet er prima uit, mede dankzij een ruim aantal ‘sneeuwruimers’. Voor de TV worden we weer opgescheept met Gert-Jan Verbeek, iets wat enigzins gecompenseerd wordt door de aanwezigheid van Helene Hendriks.

Opvallend in de basis (of juist niet?) is de aanwezigheid van Roemer. De rechtsbuiten maakte in zijn invalbeurt tegen ADO een prima indruk, en start dus vandaag vanaf de aftrap door de afwezigheid van de geschortste Vito van Crooij. Beide teams houden elkaar de eerste helft in evenwicht, en grotendeels ook in bedwang, dit lukt echter niet de complete 45 minuten, wat over en weer enkele kansjes oplevert. Aan Venlose zijde is het Kirschbaum die enkele malen redding brengt. Aan de overzijde is de grootste kans voor Joshua John, die de bal vlak voor het doel niet met het hoofd weet te raken uit een prima voorzet van Roemer. Even later is het weer Roemer die de bal voorzwiept, en John die een kans krijgt, maar ook deze levert niets op. Uiteindelijk zijn het kleine lichtpuntjes in een duel dat zich op geruime afstand van de beide doelen afspeelt.

De tweede 45 minuten zijn minder evenwichtig. Het is vooral Heerenveen dat bepaalt. VVV deelt af en toe wat speldeprikjes uit. Het dichts bij een doelpunt zijn de Venlonaren, waar verdediger Florianus van Heerenveen bijna zijn eigen doelman verschalkt door de bal op de buitenkant van de paal te mikken. Na wat hachelijke situaties voor de goal van Kirschbaum is er weer een uitbraak van de Venlonaren. Joshua John gaat er op links vandoor, en wat hij dit seizoen al enkele malen probeerde (naar binnen kappen en uithalen), wordt nu ook doeltreffend afgesloten met een prachtige treffer. 1-0 en nog 12 minuten te gaan, we staan te springen in de kamer (het moet niet gekker worden). Wordt dit de derde zege op rij, en kan er gezien de eerdere uitslagen van dit weekend een flink gat (8 punten) naar de 16e plek geslagen worden? Heerenveen wijzigt de tactiek naar ‘pompen of verzuipen’ VVV brengt een arsenaal aan central verdedigers in het veld. Ondanks alle lengte bij de Venlonaren steekt spits Henk Veerman daar nog 1 kop bovenuit. Elke bal erin levert gevaar op, maar desondanks overleven we al 10 minuten. Nog even te gaan………… volhouden dit. Daar komt de volgende hoge bal alweer het strafschopgebied in. Weer valt ie goed. En ondanks een overtal aan verdedigers is er nog ruimte om over te spelen en uit te halen. Een mooie krul, en daar is vlak voor tijd de 1-1. Deze taktiek lijkt goed bij Heerenveen te passen, en je vraagt je af waarom zo’n elftal niet veel meer op deze manier speelt (we willen teveel voetballen in Nederland?.... don’t know…. Wat ik wel weet; spektakel gegarandeerd). Er komen nog 4 minuten bij….. het zal toch niet? Nee. VVV weet het gelijkspel over de streep te trekken. Ondanks dat de 1-1 beter bij het spelbeeld van de hele wedstrijd past, toch een bitter nasmaakje, zo dichtbij die driepunter. Desondanks een prima start van 2021. 3 westrijden 7 punten. Januari lijkt de maand van VVV te zijn, want ook vorig jaar zette VVV een prima reeks neer na de winterstop.

Op naar de midweekse bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Een slopend programma voor een club als VVV met zo’n kleine selectie. Wat is wijsheid in deze situatie. Lijfsbehoud staat bovenaan, en die bekerwedstrijd is weer een wedstrijd extra. Niet weggeven, maar toch is het waarschijnlijk dat er enkele spelers rust zullen krijgen.

Geniet deze week nog gewoon even lekker van deze mooie serie wedstrijden (en wellicht een nieuwe griekse middenvelder?). Volgende week kan alles zomaar weer anders zijn.

HomedaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten