Vvvvol

VVV- Volendam

In de jacht op een play-off plekje (daar moeten we op dit moment minimaal 9e voor worden), komt Volendam op bezoek, die zelf ook op jacht zijn naar een prijs in de KKD. Namelijk het kampioenschap. Een wedstrijd met grote belangen voor beide teams dus. Volendam, waarvan het voetballende niveau de meeste clubs in deze divisie ontstijgt, tegen een VVV dat zich na een moeizame eerste seizoenshelft wat lijkt te herpakken, maar waar vooral ook inzet een karakteristisch trekje van het team is.

Op de staantribune veel oranje, en dat zijn geen supporters van Volendam. Afgelopen week bereikte ons al het trieste bericht van het overlijden van Guus Janssen, 21 jaar en fanatiek supporter van VVV. Trachtend om een ruzie tijdens carnaval te sussen, werd hij in zijn goedbedoelde poging neergestoken. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte, in de 21e minuut worden er vanaf alle tribunes lichtjes ontstoken (dus ook vanuit het uitvak), geapplauddiseerd en is er ook een spandoek tegen zinloos geweld. Tussendoor wordt er ook nog gevoetbald. Natuurlijk zijn we daarvoor hier, maar vandaag lijkt het toch een beetje veel op een bijzaak. En dat terwijl er op het veld zich best een interessante pot afspeelt. VVV staat als een team op het veld en weet zo het technisch sterke Volendam niet alleen van zich af te houden, maar zichzelf ook enkele prima kansen te creeëren. Toch blijft de stand 0-0 mede doordat vanavond ook beide doelmannen zich van hun beste kant laten zien.

De tweede helft begint Volendam meer en meer de overhand te krijgen, wat tot enkele grote mogelijkheden leidt. Twee maal weten de Volendammers de paal te raken. Eenmaal door goalgetter Muhren, en eenmaal door een oude grietje (?) oftewel Bilal Old-Chick. Maar zelfs in deze fase weet het strijdende VVV zelf ook voor het nodige gevaar te zorgen, waarbij ook eenmaal de paal geraakt wordt door Schroijen. Die zit het dit seizoen ook nog niet echt mee, maar vandaag is hij een belangrijk onderdeel van de vechtmachine van Luhukay, en is hij net als in Torino Hunte’s hoogtijdagen vaak te vinden in de zone waar normaal een linksback zich bevindt. Eigenlijk is het een wonder dat het nog 0-0 staat. Maar wellicht komt daar nog verandering in als VVV met een man minder komt te staan zo’n 10 minuten voor het sluiten van de markt. Volendam zet nog een keer aan, en VVV heeft het ontzettend moeilijk. De Venlonaren knokken zich naar het einde, maar lijken in de blessuretijd toch nog de nekslag te krijgen. Een voorzet bereikt de volledig vrijstaande Deul, die zo’n drie meter voor het doel de hoek uit kan zoeken. Een geweldig reflex van Delano van Crooij voorkomt dat VVV met een enorme kater van het veld gaat. Het laatste fluitsignaal zorgt dan ook voor enorme opluchting. Het ‘mooiste’ moment (als je het in zo’n situatie als mooi mag benoemen), moet dan nog komen. De spelers van VVV tonen voor de O-tribune het doek tegen zinloos geweld, en achter hun komen, vanaf de tribunes de in oranje geklede aanwezige vrienden en familieleden van Guus Janssen en sluiten zich aan bij de spelers. Het ‘you’ll never walk alone’ daalt krachtig neer vanuit de tribunes. Op het veld en de tribunes lopen de emoties hoog op. Een waardig afscheid en laatste groet naar Guus. Rust in Vrede.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten