Vvvwil2

VVV - Willem II

Onze insteek is altijd geweest een totaal verslag, en niet alleen maar een wedstrijdverslag. Dat wordt moeilijk als je alleen nog maar voor de televisie kan zitten, en er ook nog eens weinig op het veld gebeurd. Daarnaast komt dan ook nog eens de totaal andere beleving die je hebt als je thuis op de bank zit ipv in het stadion. Gistermiddag was daar weer eens een goed voorbeeld van. We nemen wederom plaats voor de TV, en zowaar, de voorbeschouwing gaat over VVV-Willem II en niet over iets anders. Dat begint in elk geval goed, want dat is hetgeen wat ons boeit als ik naar een wedstrijd van VVV ga kijken op TV.

De inleiding wordt verzorgd door Gert Jan Verbeek en Fresia. Helaas is het koud, en dus zit Fresia in een dikke jas (zak petatte wordt er naast me geroepen) en dus moeten we vooral veel aan de verbeelding overlaten. De eerste helft is het zwaar kijken. Ondanks diverse wijzigingen in het team loopt het nog niet echt. Veel balverlies op het middenveld waar de Tilburgers vroeg druk zetten. Achterin maakt de nieuweling De Graca een prima indruk, en ook Guwara staat zijn mannetje.

Nadat VVV ontsnapt aan een 0-1 achterstand, is het nieuweling De Graca die zijn debuut bijna opsiert met een doelpunt. Zijn schot gaat echter recht op de Tilburgse keeper af. Hierna is het grotendeels gedaan met de Venlose dadendrang. Willem 2 scoort de 0-1, en daarbovenop moeten we het irritante commentaar op ESPN aanhoren. De naam is vernieuwd, maar de rest is nog steeds de ‘same old, same old’.

Ondanks enkele hachelijke momenten wordt de rust met 0-1 behaald. Onze verwachting is een wissel van Machach, die totaal niet in de wedstrijd zit. Waarschijnlijk doordat er geen andere opties zijn mag hij het de tweede helft nog proberen, of wordt er toch vertrouwen in hem gesteld door de technische staf ? Als dat zo is, wordt dat vertrouwen de tweede helft in elk geval terug betaald. Hij speelt (net als de rest van het team) een betere tweede helft.

Willem 2 lijkt in niets meer op het elftal voor rust. Dit is het moment om toe te slaan. Een elftal dat vorig seizoen voor Europees voetbal speelt bevind zich nu in de onderste regionen. Hoe gaat zo’n elftal daar mee om? Onze mannen kennen de druk om in de staart van de eredivisie te vertoeven. Nu een klap uitdelen, kan zijn uitwerking hebben op de overige wedstrijden, waarbij het Twente van enkele jaren geleden een goed voorbeeld is. Telkenmale denkt men die gaan wel punten pakken, hun selectie is veel te goed om te degraderen…. Maar toch gebeurde het. Kan Willem2 ook in zo’n scenario terecht komen? Het eerste wat er dan moet gebeuren is dat de Venlonaren daar de eerste tik in uitdelen.

VVV bepaald het spelbeeld, creeert nog niet al te veel, maar de Tilburgers komen al helemaal niet meer in de buurt van Kirschbaum. De spanning in de woonkamer loopt toch een beetje op, het eerste geschreeuw komt er bij een handsbal. “PENALTY”… maar er wordt niet gefloten… pfff “det zuut unne blinde nog”. Desondanks reageren scheids- en grensrechter nergens op. aar is de VAR weer eens….. lang naar iets kijken wat wij in 3 tellen zien. Niet beslissen, eerst weer die scheids laten kijken….. man man man. Dan toch: strafschop. De penaltystip en naaste omgeving is in die periode al flink beschadigd door een speler en de keeper van Willem2, in de hoop wat los gras te creeëren waar het standbeen op weg zou kunnen glijden (?). Onze Griekse Goalgetter achter de bal, 1-1. Het begint zowaar spannend te worden. Dit was al een lekkere voor op de tribune. Gaan we deze nog winnen? De tijd loopt weg… in elk geval niet meer verliezen en kijken of er nog wat mogelijk is. Inmiddels zitten we al in blessuretijd. Machach pikt de bal op, stapt naar voren en speelt Giakoumakis aan. De aanname die volgt is de inleiding naar een ontploffing van vreugde in onze woonkamer.

Giako neemt de bal direkt aan in tegen de looprichting van de verdedigers, en manovreert zich zo in perfecte positie richting de goal. Een beheerste schuiver met links en her en der (zeker hier in elk geval) weten de buren dat er ergens naar VVV gekeken wordt. We staan te juichen in de woonkamer, de high fives volgen elkaar in rap tempo op. Nu vasthouden. ‘Scheet dee bal now naor veure, dan is ut afgelaope”. Dat gebeurd, maar zowaar, die bal komt nog een keer terug. En hoe. Er volgt een perfecte voorzet… we zien het al gebeuren… het zal toch niet. Er volgt een prima kopbal maar het antwoord van Kirschbaum is een geweldige redding. De bal gaat er niet in. Ontlading thuis, maar ook heerlijk om de ontlading bij de Venlose doelman te zien. Komt er nog een corner? Nee dus.

3 vette punten, en tikkie uitgedeeld aan Willem2, en een prima start in 2021, en voor het eerst in lange tijd ook weer eens een lekkere voetbal-afsluiting van het weekend. Dit smaakt naar meer…. Eerstvolgende wedstrijd ADO uit.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten