Willem2

wWillem II - VVV

Zaterdag 21 november, in de onderste regionen van de eredivsie staat het duel Willem II tegen VVV op de speelkalender. Dat de belangen voor dit duel groot zijn, blijkt door de enorme hoeveelheid politie en ME die aanwezig zijn in de Venlose binnenstad. De spanningen lopen hoog op in de aanloop naar deze wedstrijd, met als gevolg enkele kleine confrontaties in de binnenstad. Na enkele arrestaties en het afvoeren van 2 bussen met ‘uitsupporters’ keert de rust weer langzaam terug in het ‘stedje van lol en plezeer’, en kunnen we ons weer richten op hetgeen waar het om gaat: voetballen.

De Tilburgers staan op een plek waar men ze na de 5e plek van vorig seizoen niet zou verwachten, en hebben zelfs drie punten minder dan VVV. De verwachting is dat ze (gesteund door de uit speakers gefabriceerde supportersgeluiden) vanaf het begin snel druk zullen zetten. Het is dan ook totaal niet verrassend, als de Tilburgers dit dan ook doen vanaf het eerste fluitsignaal. Na balverlies en een snel omschakelmoment is het één van de twee Griekse internationals op het veld, die de score opent. Helaas voor de VVV-supporters is het niet de onze, maar die van Willem2. VVV heeft het moeilijk 10 minuten later wordt de score verdubbeld. Op het moment dat de 3-0 gescoord wordt, lijkt de wedstrijd al beslist. Die treffer wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf dat moment gooit VVV de schroom wat van zich af, en laat zien dat er wel degelijk voetbal in deze ploeg zit. Weer een doelpunt van een Grieks international, maar nu de onze. Giakoumakis scoort de 2-1, en rond deze treffer zitten enkele prima momentjes waarbij het laatste zetje net niet gegeven kon worden. Hierdoor blijft de gelijkmaker (vooralsnog?) achterwege.

Ga zo door zou je verwachten, maar na rust lijken beide elftallen vooralsnog niet in staat om zich echte kansen te creeëren. Het blijft 2-1, en een goede bal, kan nog een puntje opleveren. De ‘luchtmacht’ wordt ingebracht (Kum en v. Dijck). En zowaar, VVV laat zich in de slotfase van de wedstrijd wat vaker in de buurt van het doel van de Tilburgers zien in de jacht op de gelijkmaker.

Het resultaat is 2 grote mogelijkheden om te scoren, en zo een punt mee te nemen naar Venlo. Allereerst is het Christian Kum, ingebracht om zijn kopkracht die helemaal vrij voor doel de bal voor het inknikken heeft. Hij mist echter de bal, en via zijn schouder gaat de bal niet daarnaartoe, waar we hem het liefst zouden willen hebben: in de Tilburgse goal. Niet getreurd, we hebben nog wat tijd om gelijk te maken. De wedstrijd is bijna voorbij, een prima voorzet. Iedereen let op de inlopende spelers, maar de bal komt bij de tweede paal, waar John helemaal vrij staat. Intikken en affluiten maar. Maar helaas, de bal wordt niet in, maar over het doel geplaatst. DE kans om de schade van de eerste 20 minuten ongedaan te maken wordt niet benut. Het eindsignaal komt wel, en VVV Verliest, waar een punt zeker mogelijk geweest was.

Wij zetten de TV weer uit, gaan verder met de online pubquiz. Een prima initiatief van Klup77 en de supporters-vereninging, die ervoor zorgde dat het in elk geval daarom nog lang onrustig was in Venlo. Iets teveel biertjes en shotjes op heeft in elk geval 2 voordelen; ik wordt netjes naar huis gebracht, en over de nederlaag wordt vooralsnog niet meer nagedacht…….. totdat ik natuurlijk weer met dit verslag op de proppen moet komen. Zwolle thuis en Waalwijk uit….. daar moeten we weer punten bij gaan schrijven. Tot volgende week.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten